Alerta! Peste 30 de angajati confirmati cu noul COVID-19 la fabrica de frigidere din Gaesti. Doua linii au fost inchise

Un numar de 32 de angajati de la fabrica de frigidere Arctic din Gaesti, judetul Dambovita, au fost confirmati cu noul coronavirus, in urma testarii profilactice a contactilor primilor doi bolnavi din hala. Doua linii de productie au fost inchise, de vineri pana luni.

Potrivit unui comunicat transmis de DSP Dambovita, au fost identificate doua cazuri de imbolnavire cu SARS-CoV-2 in 7 si 9 mai, la Arctic SA Gaesti, astfel ca fabrica de frigidere a decis testarea profilactica a tuturor contactilor din hala de productie „asamblare usi”.

„Testarile efectuate la primii 100 de salariati au evidentiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifica COVID-19 si care nu au fost contacti apropiati cu cele doua cazuri de imbolnavire, conform definitiei de caz. DSP Dambovita a dispus dirijarea celor 32 de persoane catre Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste”, se arata in comunicatul DSP Dambovita.

De asemenea, membrii familiilor angajatilor au fost izolate la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicala.

Testarea profilactica a intregului colectiv de salariati continua la fabrica de frigidere din Gaesti.

Citeste si articolul :   Europa incepe sa se inchida. Revin restrictiile de la inceputul pandemiei.

Totodata, s-a impus inchiderea liniilor de productie 3 si 4, schimbul 1, incepand de vineri, 15 mai, pana luni, 18 mai, timp in care vor fi facuta dezinfectie generala cu operator specializat.

Ancheta epidemiologica este in derulare la fabrica din Gaesti.

Autor