De ce trebuie sa mananci mai multi castraveti. Iata de ce sunt o alegere buna atunci cand vine vorba de sanatate

Castravetele face parte din legumele cele mai ingragite pe timp de vara.  Oricine este constient de efectele sale va insista cu siguranta ca aceasta leguma sanatoasa sa fie inclusa regulat in dieta familiei. Acum putem afla totul despre el!

Hidrateaza corpul
Un corp hidratat este un corp sanatos. Castravetii sunt o alegere excelenta pentru cei carora nu le place sa bea apa. Din moment ce 90% din consistenta castravetilor este apa, consumandu-i ne putem hidrata suficient corpul. Il putem manca sub forma felii, dar ii putem amesteca si strecura  pentru a face o bautura racoritoare.

Ideal pentru ingrijirea parului si a unghiilor
Castravetele contine vitanime care ajuta la pastrarea frumusetii parului si a unghiilor. Ajuta la cresterea parului cu continutul ridicat de sulf. Dat pee razatoare si aplicat pe pielea noastra timp de 20 de minute, lumineaza petele intunecate si elimina punctele negre, in acelasi timp improspateaza si hidrateaza pielea.

Publicitate

Impotriva mahmurelilor
Castravetii nu sunt doar pentru femei! De asemenea, pot fi de mare ajutor pentru barbatii care, de obicei, sunt mai susceptibili sa sufere de mahmureala. Castravetele cu un continut ridicat de vitamina B creste energia, amelioreaza durerile de cap si reduce rapid simptomele unei mahmureli. Dimineata, mananca cateva felii de castraveti sau bea sucul stors si spune la revedere mahmurelii.

Ajuta cu problemele cu gingiile
Pentru gingii sanatoase, bea zilnic un pahar de suc de castraveti! Ingredientele sale active sunt, de asemenea, bune impotriva mirosului neplacut. Sa luam o felie de castraveti in gura si sa o presam cu limba spre gingie! Respiratia urata este de domeniul trecutului acum.

Pentru un vaz perfect
Relaxati-va si asezati 1-2 felii de castraveti pe ochii inchisi. Acest lucru poate reduce inflamatia pleoapei si, de asemenea, elimina pungile formate sub ochi. Acelasi efect poate fi obtinut daca este aplicat intern, adica pur si simplu consumand felii de castraveti.

Pe langa beneficiile mentionate mai sus, castravetele este util si in reglarea colesterolului, a tensiunii arteriale si a nivelului de zahar din sange. Aceste argumente sunt deja suficient de ample pentru a face din legumele noastre preferate un castravete. Putem pur si simplu curata, felia, adauga in salate sau stoarce pentru suc.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.