Politistii se gandesc de doua ori inainte sa amendeze,dupa decizia CCR:Mai putini oameni sanctionati

Politistii au dat, in ultimele 24 de ore, mai putine amenzi decat in mod obisnuit, dupa decizia CCR. In ultimele 24 de ore, 871 de oameni au fost amendati, in vreme ce, pana acum, zilnic peste 3.000 de romani erau sanctionati.

Chiar daca, dupa decizia CCR privind amenzile politistii spun ca dau amenzi in continuare, cifrele de vineri arata ca exista, totusi, o retinere din partea fortelor de ordine.

In raportul de vineri al Grupului de Comunicare Strategica se arata ca, in ultimele 24 de ore, 871 de oameni au fost amendati, iar valoarea totala a sanctiunilor a fost de 968.615 de lei.

Publicitate

Daca ne uitam in ultimele doua zile, situatia este urmatoarea:
• 6 mai – 3.592 de oameni amendati – sanctiuni contraventionale in valoare de 6.022.952 de lei.
• 7 mai – 3.055 oameni amendati – sanctiuni contraventionale in valoare de 5.110.730 de lei.

Publicitate

Mai mult, in 28 aprilie, 4.403 de oameni au fost sanctionati, iar valoarea totala a amenzilor a fost de 8.414.581 de lei.

Citeste si articolul :   OMS da cea mai buna veste despre COVID-19

„Facem precizarea ca pana la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Curtii Constitutionale privind declararea neconstitutionalitatii unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 (…) se aplica norma juridica in vigoare”, explica Grupul de Comunicare Strategica.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.