Anticoagulantii par a creste sansele de supravietuire ale pacientilor in stare grava din cauza Covid

Tratarea pacientilor care sufera de coronavirus prin administrarea de anticoagulanti ar putea creste sansele acestora de supravietuire, arata concluziile preliminare ale celei mai mari unitati medicale din orasul american New York.

Rezultatele unui studiu efectuat pe 2.733 de pacienti, publicat in Journal of the American College of Cardiology, fac parte din numeroasele informatii referitoare la ce a functionat si ce nu in cele cateva luni in care medicii au incercat zeci de tratamente pentru salvarea persoanelor care au boala Covid-19.Valentin Fuster, medic la Spitalul “Mount Sinai” din New York si unul dintre autorii studiului, afirma intr-un interviu ca observatiile se bazeaza doar pe examinarea datelor medicale, dar sunt promitatoare, fiind insa necesare studii suplimentare pe esantioane aleatorii.

“Opinia mea este prudenta, dar trebuie sa va spun ca eu cred ca va fi de ajutor. Este deschiderea unei usi spre ce tipuri de medicamente sa folosim si la ce intrebari sa raspundem”, afirma medicul, conform cotidianului The Washington Post.

Citeste si articolul :   Noua declaratie pe propria raspundere pentru cei care se intorc in Romania!

Incepand din martie, cand pandemia a inceput sa afecteze puternic Europa si Statele Unite, medicii au raportat cheaguri de sange misterioase la un numar semnificativ de pacienti infectati cu noul coronavirus. Autopsiile persoanelor decedate din cauza insuficientei respiratorii au aratat microcheaguri neobisnuite in plamani. Iar, luna trecuta, unii medici au declarat pentru New England Journal of Medicine ca au observat cinci cazuri neobisnuite de pacienti suferinzi de Covid-19 cu varste de 30 si 40 de ani care au avut atacuri vasculare cerebrale.

Publicitate

Studiul efectuat de Spitalul “Mount Sinai” s-a concentrat pe pacienti tratati in perioada 14 martie – 11 aprilie. Dintre pacientii neconectati la aparate de respiratie, cei tratati cu medicamente anticoagulante au avut o rata de mortalitate similara cu cea a celor carora nu le-au fost administrate aceste substante. Dar au trait mai mult – in medie 21 de zile, fata de 14 zile.

In cazul pacientilor conectati la aparate, diferenta a fost mai semnificativa – 63% dintre pacientii care nu au primit anticoagulante au murit, fata de 29% dintre cei carora le-au fost administrate anticoagulante.O alta concluzie a studiului este ca administrarea medicamentelor anticoagulante a fost relativ sigura, negenerand efecte adverse in proportii semnificative.

Citeste si articolul :   Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata. Cei care ajung in Romania din aceste regiuni intra in carantina

Drept rezultat, sistemul spitalicesc din New York a modificat in urma cu cateva zile protocoalele de tratament, incepand sa le adminstreze pacientilor care au Covid-19 doze mai mari de anticoagulanti, precizeaza doctorul Valentin Fuster.Deepak Bhatt, profesor la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard specializat in cardiologie interventionista, considera studiul drept “foarte important”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.