Reteta de usturoi in saramura. Isi pastreaza proprietatile benefice si aroma

Saramura in care este pus usturoiul ii ofera prospetime pana in primavara. In acelasi timp, leguma nu isi va pierde proprietatile benefice si aroma stralucitoare, ci va dobandi un gust si mai bun. Voi impartasi reteta de usturoi sarat cu dvs., il puteti manca sau folosi imediat pentru a gati diverse feluri de mancare.

Beneficiile usturoiului in saramura

Borcanele cu acest amestec trebuie timute intr-un loc rece, astfel este usor de pastrat chiar pana la urmatoarea recolta si poate fi folosit treptat pentru gatit. Aceasta metoda ii pastreaza aroma, compozitia si calitatile medicinale.

Folosirea usturoiului sarat in timpul iernii este mult mai usoara pentru a combate infectiile virale si pentru a mentine imunitatea organismului.

Publicitate

Usturoiul nu se fierbe, ceea ce inseamna ca vitaminele vii raman intacte, iar beneficiile usturoiului sarat nu sunt mai putine decat are cel proaspat. Este foarte simplu sa faceti saramura pentru usturoi, iar procesul dureaza foarte putin timp.

Citeste si articolul :   Simptomele timpurii ale bolii Parkinson

Mod de preparare:

Pentru a face saramura nu este nevoie decat de o recolta proaspata de usturoi, apa si sare. Imediat ce usturoiul a fost recoltat, cu cat este mai proaspat cu atat este mai bine, il curatam de coaja si il clatim cu apa rece. Dupa, uscati pe un prosop. Puneti usturoiul pregatit in borcane curate. Nu umpleti pana in varf si optional adaugati frunze dafin sau chiar marar si hrean pentru aroma.

Pregatim saramura. Intr-o cratita mica pe aragaz, fierbeti apa si dizolvati sare in ea: 40 gr. de sare la jumatate de litru de apa. Dupa ce saramura s-a racit complet, umpleti borcanele in care a fost asezat usturoiul, astfel incat continutul sa fie complet acoperit cu apa sarata.

Acoperim cu tifon curat si lasam compozitia sa stea timp de 4-5 zile. La sfarsitul acestei perioade eliminam tifonul. Borcanele pot fi acoperite cu capace si asezate pentru depozitare pe termen lung la frigider sau intr-un subsol rece, cu o temperatura care nu depaseste 10 grade Celsius.

Citeste si articolul :   Trucul magic pentru a curata pardoselile in mod natural, fara a lasa urme

Usturoiul sarat preparat in acest fel poate fi pastrat foarte mult timp, si isi pastreaza compozitia vitaminelor si calitatile utile, poate fi intotdeauna deschis si servit rapid sau utilizat pentru orice retete.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.