Cat va costa o consultatie la medicul stomatolog dupa 15 mai 2020

Medicii stomatologi au solicitat autoritatilor sa ofere o modalitate clara de a redeschide cabinetele si de a lua masuri pentru a-i ajuta sa mentina aceleasi costuri. Odata cu noile masuri de protectie, pacientii vor trebui sa scoata mai multi bani din portofel atunci cand merg la dentist.

Norina Forna, vicepresedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania, a explicat pentru Digi24 cum o sa functioneaze cabinetele stomatologice si cat de sigure vor fi pentru pacienti.

Publicitate

„Pregatim, la nivel de Colegiu, perioada aceasta de dupa 15 mai privind chiar largirea ariei interventiilor stomatologice si realizarea unui pachet de masuri referitoare la recomandarile pe care trebuie sa le facem, la triajul epidemiologic al pacientilor si bineinteles la protectia acestora si a personalului medical in contextul infectiei cu Covid-19. Masurile privesc echiparea, dotarea, dar si manoperele care pot fi realizate”, a spus Norina Forna.

Cum se vor proteja medicii stomatologi de infectia cu COVID-19

Publicitate

Medicii stomatologi vor fi obligati sa poarte echipament de protectie adecvat pentru fiecare pacient.

„Noi vom ierarhiza atat pacientii, cat si patologia pe care o au, lasand la sfarsit pacientii cu manopere care produc aerosoli. Vom pregati sala intre pacienti, lasand un spatiu de doua ore”, a dat exemplu Norina Forna. Sala va trebui sa fie decontaminata intre procedee.

Citeste si articolul :   Anunt de la Guvern: "Exista posibilitatea prelungirii starii de urgenta". Cand va fi facut anuntul asteptat de intreaga Romanie

Cat vor plati pacientii pentru o vizita la stomatolog

Potrivit Libertatea.ro, pacientii vor plati cu minimum 300 de lei in plus

“Costurile suplimentare vor incepe de la 300 de lei si pot ajunge chiar si pana la 1.000 de lei, cost care s-ar adauga la prezentarea fiecarui pacient in cabinet, ca adaos la costurile propriu-zise ale sedintei de tratament, ceea ce va fi foarte dificil de suportat chiar si pentru pacientii care au o situatie financiara buna.” a specificat Luciana Popa, medic stomatolog.

De ce cresc preturile la cabinetele stomatologice

“Costurile suplimentare sunt o realitate si ele nu vin din marirea costurilor manoperei, a tratamentului, ele vor ramane aceleasi in cabinetul meu atat timp cat nu se maresc costurile la materiale, dar aceste costuri suplimentare vor reiesi din utilizarea echipamentului de protectie si a mijloacelor de decontaminare”, a mai spus Luciana Popa, pentru Libertatea.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.