Cultivarea castravetilor la folie. Iata cum scapati de udatul excesiv si de buruieni

Daca gradina de vara este departe de oras si nu aveti ocazia sa o vizitati des, sursele de apa nu sunt apropiate sau nu aveti timp pentru a uda tot timpul castravetii sau sa jumuliti iarba nedorita, atunci va oferim un alt mod de crestere al castravetilor.

Sapati cu grija pamantul in care veti planta castravetii si aplicati toate ingrasamintele necesare pe sol, chiar si pentru daunatorii din pamant.

Turnati multa apa in gradina, lasati pamantul sa se inmoaie. Se toarna apa in 3 transe ca sa fiti sigur ca pamantul este pregatit.

Acoperiti intreaga bucata de pamant cu folie (folia neagra este mai buna pentru ca nu patrund zarele soarelui pe pamant, astfel neputand iesi iarba). Fixati marginile si lasati pamantul sa se odihneasca 2-3 zile, in asa fel incat sa actioneze ingrasamintele. Faceti gauri in folie exact unde vor fi plantate semintele. Dimensiunea gaurii nu trebuie sa fie mai mare de 1-1,5 centimetri. Inmuiati semintele in gauri si presarati-le cu pamant. Aveti grija atunci cand semintele apar, astfel incat sa iasa prin deschideri si sa nu mearga in lateralul foliei. Daca este necesar, directionati-i.

Nu trebuie sa faceti altceva. Nu mai este nevoie de apa si ati scapat si de grija buruienilor.

Autor