Nu se impune instituirea starii de alerta uniform pe teritoriul Romaniei

Lideul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca nu se impune instituirea uniforma a starii de alerta pe tot teritoriul Romaniei, pentru ca situatia este diferita de la un judet la altul. Tariceanu spune ca autoritatile locale ar trebui sa primeasca competente in gestionarea starii de.alerta.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a scris, luni, pe Facebook, dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis ca dupa 15 mai starea de urgenta va fi inlocuita cu starea de alerta, ca seful statului a inteles ca exista riscul ca Parlamentul sa nu mai aprobe prelungirea starii de urgenta.

„Presedintele a inteles foarte clar mesajele care s-au dat in public, potrivit carora Parlamentul, dupa ce cu mare dificultate a acceptat masura de instituire a prelungirii starii de urgenta pe 15 aprilie, nu va mai face acest lucru pe 15 mai. Si, evident, era riscul foarte mare sa se loveasca de un refuz al Parlamentului pentru prelungirea starii de urgenta”, a scris Tariceanu pe reteaua de socializare.

Citeste si articolul :   Care este cauza decesului bebelusului de la Suceava. La solicitarea parchetului si a familiei au fost adusi specialisti si din alte localitati

Acesta spune ca acest lucru ar trebui corelat cu o testare masiva a populatiei. „Dupa cum vedeti, s-a ajuns la 190.000 de teste, asta era ultima cifra pe care am vazut-o publicata oficial, dar teste nu echivaleaza cu numar de persoane testate. Asa incat, solicit acest lucru in mod imperios. De ce? Pentru ca este nevoie de o cartografiere a epidemiei, a focarelor, fara de care orice masura care e luata in continuare induce o doza de risc”, a mai scris Calin Popescu Tariceanu.Acesta crede ca nu este nevoie ca starea de alerta sa fie declarata uniform la nivelul intregii tari.

Publicitate

„Autoritatile spun trecem la un grad mai scazut de masuri, de gravitate a masurilor si mergem pe starea de alerta. Foarte bine! Numai ca l-am auzit pe dl Vela ce spunea. Se doreste ca gestionarea starii de alerta iarasi sa fie facuta la nivel central. Ei bine, sa stiti ca avem 40 de judete in care situatia este total diferita de la unu la altul. Nu se impune introducerea starii de alerta uniform pe teritoriul Romaniei.

Citeste si articolul :   Un val de aer polar ajunge in Romania.Vremea se schimba radical

Autoritatilor locale trebuie sa li se dea competente in gestionarea starii de alerta. Sigur, trebuie sa coopereze cu autoritatile la nivel central, dar hai sa le dam competente, pentru ca sunt primari de mari municipii care au aceeasi preocupare si aceeasi grija fata de cetatenii lor cum au si, hai sa spunem, cum ar trebui sa aiba si autoritatile centrale. Aceasta centralizare excesiva a deciziei este extrem de paguboasa. Nu cred ca stie Ministrul de Interne ce masuri trebuie sa ia in judetul X si Y, si mult mai bine stie acolo ce sa faca prefectul, presedintele de Consiliu Judetean, primarul de localitate samd”, a mai spus liderul ALDE.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca din 15 mai starea de urgenta va fi inlocuita cu starea de alerta si ca se vor redeschide saloanele de ingrijre personala, cabinetele stomatologice si muzeele, adaugand ca, in spatii inchise, „cu totii vom purta masca”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.