Raed Arafat despre masurile de relaxare: vor fi graduale si vom vedea impactul intre ele

Masurile de relaxare vor fi graduale si autoritatile vor observa impactul intre ele, spune Raed Arafat. Soferii mijloacelor de transport nu ar trebui sa lase calatorii sa urce fara masca, iar la serviciu ar trebui luata temperatura angajatilor.

Raed Arafat a precizat la Digi 24 ca masurile sunt in analiza, dar in toate mijloacele de transport in comun masca va fi obligatorie, iar soferii nu ar trebui sa lase calatorii sa urce fara masca. La fel in magazine, Arafat considera ca si acolo trebuie purtate mastile.

In ce priveste dezinfectantul pe baza de alcool, Arafat spune ca trebuie folosit in momentul in care atingem suprafete necunoscute, dar la fel de bine functioneaza si spalatul cu apa si sapun timp de 20 – 30 de secunde.

„Relaxam anumite masuri, iar la altele nici nu trebuie sa ne gandim ca renuntam: programul de lucru defazat, lucrul de acasa, e foarte bine, macar partial”, a spus Arafat.

Totodata, acesta a adaugat ca ar fi bine ca oamenii sa se obisnuiasca sa li se ia temperatura, cand ajung la serviciu sau in alte spatii, precum muzeele.

Citeste si articolul :   Luis Lazarus: "Sunteti milioane, cei care va uitati"

„Daca am o firma si nu vreau sa am probleme, pun pe cineva sa ia temperatura. De la 37 in sus nu mai intra”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, masurile de relaxare vor fi graduale si autoritatile vor observa impactul intre acestea.

In ce priveste deschiderea scolilor, Raed Arafat a spus ca deocamdata data la care se va intampla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizeaza in preajma datei.

Autor