ULTIMA ORA: Cand se termina epidemia de Covid-19 in Romania. Anuntul epidemiologilor

Romania ar putea scapa aproape total de epidemie pe 29 mai, potrivit unor previziuni. Alte previziuni arata ca noul coronavirus va ramane in societate inca 18-24 luni.

Finalul epidemiei de COVID-19 este aproape – o spune un profesor de la Universitatea din Singapore care conduce Data-Driven Innovation Lab.

Site-ul ofera monitorizare predictiva a evolutiilor noul coronavirus ca o completare a monitorizarii cazurilor confirmate.

Predictia arata ca pe 29 mai epidemia in Romania va fi gata in proportie de 97%.

Publicitate

Pana in 14 iunie 2020, in Romania noul coronavirus dispare in proportie de 99%.

Potrivit analistilor pana pe 27 august epidemia va fi eradicata cu totul in Romania.

In Romania pana pe 30 aprilie au fost confirmate 12.240 de cazuri cu COVID 19. Exista si altfel de previziuni, potrivit carora noul coronavirus va ramane in societate inca 18-24 luni.

Articolul continuă după reclame

„Acest lucru nu se va opri pana cand nu infecteaza 60% – 70% dintre oameni”, a declarat pentru CNN Mike Osterholm, care conduce Centrul pentru Cercetari si Politici pentru Boli Infectioase (CIDRAP) de la Universitatea din Minnesota.

Citeste si articolul :   Accident pe DN 13. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD

Epidemiologul Harvard School of Public Health Marc Lipsitch, Dr. Kristine Moore si istoricul John Barry au avertizat ca, fiind vorba de un virus nou, nimeni nu are imunitate.

„Lungimea pandemiei va fi probabil de 18 pana la 24 de luni, deoarece imunitatea efectiva se dezvolta treptat in populatia umana”, au scris ei, potrivit CNN.

Potrivit oamenilor de stiinta, „infectiile de tip pandemic nu au tendinta de a muri in timpul verii, la fel ca gripa sezoniera. Covid-19 este cel mai comparabil cu o tulpina pandemica de gripa”.

„Din cauza unei perioade mai lungi de incubatie, a raspandirii mai asimptomatice si a unui R0 mai mare, COVID-19 pare sa se raspandeasca mai usor decat gripa”, au scris in raport.

Bazat pe cele mai recente pandemii antigripale, acest focar va dura probabil 18 pana la 24 de luni.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.