Cat primesc hotelierii pentru cei carantinati?

Guvernul a dat o decizie prin care a modificat sumele acordate pentru romanii care vin din zonele rosii. Hotelierii vor primi 230 de lei de camera si nu de persoana, asa cum stabilisera guvernantii in martie.

La inceputul epidemiei in Romania, statul dadea 230 de lei de persoana hotelurilor, insa saptamana trecuta lucrurile s-au schimbat. Printr-o hotarare de Guvern, Executivul a decis sa dea 230 de lei de camera, nu de persoana asa cum era pana acum.

Proprietarii de hoteluri nu se plang.

Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, dar si general manager IBIS Continental Hotels, a declarat pentru MEDIAFAX ca modificarea nu ii afecteaza asa mult pe cei care au hoteluri.

Publicitate

„Decizia de a muta la 230 de lei per camera si nu pe persoana nu va afecta in mod radical pentru ca nu pot sa stea foarte multi in camera pentru ca nu au voie sa stea 3-4 persoane in camera. (…)
Noi avem circa 40 de hoteluri care lucreaza in asemenea conditii, ele sunt putin afectate, dar nu cred ca e o masura dramatica incat sa ne plangem”, a spus Calin Ile.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, un nou atac la guvernanti: "Bogatii au convins saracii ca nu mai sunt bani si pentru ei”

Potrivit acestuia, daca nu exista aceasta posibilitate, cel mai probabil multe hoteluri ar fi intrat in faliment: „A fost o salvare din punct de vedere financiar, comparativ cu o perioada in care nu ar fi incasat niciun ban, acum au incasat macar ceva. Dar sa nu uitam ca au fost niste investitii pe care a trebuit sa le facem din punct de vedere medical. Totusi a fost o afacere buna pentru toata lumea”.

In ce priveste viitoarele cazari in in hotelurile in care au stat persoanele carantinate, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere spune ca acestea nu prezinta niciun pericol: „Dupa cateva zile de nefolosire a camerei si dupa igienizare nu mai exista niciun risc”.

.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.