Primul oras din Romania care interzice circulatia de 1 Mai

Un oras din Romania va interzice circulatia autotilitarelor, masinilor si motocicletelor intre 1 si 2 mai. Amenzile pornesc de la 100 de lei si pot ajunge pana la 500 lei.

Blajul a devenit primul oras din Romania care va interzice circulatia autotilitarelor, motocicletelor si a masinilor intre 1-2 mai. Hotararea a fost adoptata de Comitetul local pentru Situatii de Urgenta, miercuri, pentru a limita si pentru a preveniri raspandirea virusului.

„Va fi interzisa circulatia tuturor autovehiculelor, masinilor, autoutilitarelor si motocicletelor in municipiul Blaj in zilele de 1 mai 2020 si 2 mai 2020, intre orele 7:00 si 19:00. Exceptie fac urmatoarele categorii de autovehicule, masini, autoutilitare, motociclete si/sau participanti la trafic: autovehicule, masini, autoutilitare care aprovizioneaza unitatile de alimentatie publica din municipiul Blaj”, este mentionat intr-un comunicat de presa.

Articolul continuă după reclame

Fac exceptii de la prevederile acestei restrictii, pentru situatiile de urgenta masinile, autovehiculele, autotilitare si motocicletele Politiei si Jandarmeriei Ministerului Apararii Nationale, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si SMURD, Serviciului Public de Politie Locala al municipiului Blaj,  Serviciului de Ambulanta, Serviciului Public de Interes Local „Gospodarie Comunala”, Spitalului Municipal Blaj, Primariei Municipiului Blaj, precum si toate autovehiculele altor furnizori de servicii publice (energie electrica, apa-canal, gaz metan, internet/telefonie/cablu TV, salubritate.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne,  a declarat ca masurile care se vor lua dupa data de 15 mai vor fi luate in functie de cum vor fi respectate de cetatenii romani, restrictiile impuse de autoritati in data de 1 Mai.

Acesta a mai precizat ca spera ca acestia sa fie responsabili astfel incat sa nu puna in pericol sanatatea intregii societati.

„Daca de 1 mai lumea merge la plaja, nu respecta distantarea sociala si pana in 15 mai se vor inregistra cresteri de cazuri, atunci nu vor fi fi scenarii discutate intr-o varianta optimista”, a mai declarat ministrul.

De altfel, premierul a declarat ca Romania sta destul de bine spre deosebire de alte tari precum Spania, Belgia sau Anglia.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.