Ministrul Sanatatii spulbera tot ce s-a spus despre spirtul medicinal

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a vorbit despre rolul spiritului in combaterea virusului si a vorbit despre masuri de igiena si distantare sociala.

„Ajuta, si studiile de afara ne arata ca tot ce inseamna dezinfectanti pe baza de alcool de 70% sau pe baza de clor pot ucide intr-un minut tot ce inseamna virus sau coronavirus. Ramane ca aceste lucruri sa ne intre in reflex in fiecare zi, dar nici acest alcool de 70% si nicio solutie bazata pe clor nu inlocuiesc spalatul cu apa si sapunul.

Nu inlocuieste igiena, nu inlocuieste obiceiul de a stranuta intr-o batista sau in cot, nu inlocuieste pastrarea unei distante daca suntem raciti. OMS spune ca trebuie sa mentinem o distanta sociala recomandata de 1.80 metri.

O pastram cat mai mare daca vreti, sa ne intelegem. Momentul este cel in care ne-am insusit macar conceptul de distantare sociala este un mare lucru”, specificat Nelu Tataru, la Digi 24.

In contradictie cu Nelu Tataru, medicul Adrian Streinu-Cercel spune ca spirtul medicinal nu este bun, precizand ca trebuie utilizate substante biocide.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru a izbucnit in lacrimi in direct: "Acela a fost momentul cel mai tragic"

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demonstrat ca nu este activa pe coronavirus”, a spus directorul Institutului Matei Bals.

„Cele din bucatarie care au clor sunt foarte bune, numai ca alea si ard. Atunci, trebuie avuta foarte mare grija, pentru ca structura pielii mainii este foarte importanta pentru viata de zi cu zi”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Autor