Scoli inchise si dupa 15 mai, in Romania? Ministrul Educatiei spune ce se va intampla cu anul scolar: Unele state europene nu redeschid scolile

Monica Anisie a declarat ca unele tari europene au decis sa nu redeschida scolile, dar ii asigura pe elevii romani ca vor incheia anul scolar intr-un fel sau altul si ca vor avea loc examenele nationale.

“La acest moment pot sa le spun parintilor, elevilor si studentilor ca vom incheia intr-o forma sau alta anul scolar. Finalizarea anului scolar se va realiza, iar examenele nationale vor fi date. Deci Evaluarea Nationala si Bacalaureatul, am spus-o de la inceput, ca se vor tine si ca vom incheia anul scolar spuneam intr-un fel sau altul pentru ca unele state europene au decis sa nu mai redeschida scolile si sa incheie situatia, de exemplu in Franta, pe baza a ceea ce s-a intamplat in semestrul I, sau altele au continuat in formatul online, iar altele online sau in format tiparit au transmis catre elevi material didactic prin care elevul sa-si continue invatarea de acasa.

Prin urmare gasim solutia cea mai buna si solutia prin care copilul nu este expus imbolnavirii – cred ca este cel mai important lucru la care trebuie sa ne gandim”, a explicat Ministrul Educatiei la Antena3.

Ministrul a specificat ca daca se decide redeschiderea scolilor dupa 15 mai,  se vor lua masuri clare de distantare, pentru a proteja elevii.

Publicitate

“Trebuie sa luam astfel de masuri de distantare pentru ca nu avem cum sa facem altfel. Toti specialistii, epidemiologii si sa stiti ca m-am consultat si cu cercetatorii in domeniu, mi-au spus ca elevii trebuie sa respecte, in momentul revenirii la cursuri, anumite reguli de igiena, sa poarte masti si sa fie distantati. Aceste reguli sunt de baza. Prin urmare, voi lua masuri sa se intample lucrul acesta si sa nu ii expunem la momentul reintoarcerii la cursuri, daca este nevoie.”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sanatatii nu crede ca scolile se vor redeschide in mai.

Citeste si articolul :   241 de cazuri noi de Covid si 41 de decese, raportate in ultimele 24 de ore

”Un sfert din toti cei bolnavi de COVID-19 sunt in Suceava si avem datoria sa evitam nasterea unor noi focare. De aceea nu ne grabim cu o decizie legata de scoli. (…) Am vorbit chiar sambata in Franta, care a redeschis partial scolile, si au aparut deja cazuri de infectare si in randul copiilor, si in cel al cadrelor didactice. Primele semne dupa redeschidere nu sunt incurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tataru.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.