Preturile petrolului scad, intra in a patra saptamana de reduceri

Preturile petrolului au scazut din nou luni, pe fondul ingrijorarilor legate de capacitatea de stocare redusa, in special in Statele Unite, si ale efectelor economice cauzate de panedmia de coronavirus, anunta Reuters.

Pretul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare in iunie a scazut cu 3,61 dolari, sau 21,3%, la 13,33 dolari pe baril la mijlocul zilei.

Petrolul Brent a scazut cu 1,17 dolari sau 5,5%, la 20,27 dolari pe baril.

Preturile futures ale petrolului au marcat a treia saptamana consecutiva de pierderi saptamana trecuta, Brent incheind cu un minus de 24% si WTI cu 7%. Preturile au scazut opt din ultimele noua saptamani.

Publicitate

„Piata este foarte ingrijorata de repetarea preturilor negative, in conditiile in care hub-ul de la Cushing se apropie de saturatie”, a declarat pentru Reuters Harry Tchilinguirian, strateg global pe petrol la BNP Paribas din Londra.

Stocurile din SUA au ajuns la 518,6 milioane de barili in saptamana incheiata pe 17 aprilie, aproape de recordul de 535 de milioane de barili stabilit in 2017.

Citeste si articolul :   Aurel Padureanu, anunt despre Gigi Becali, la o luna de la decesul Corneliei Catanga

Organizatia tarilor exportatoare de petrol (OPEC) si aliatii sai, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, s-a angajat sa reduca productia cu 9,7 milioane de barili in mai si iunie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.