Povestea tragica a romanului rapus de coronavirus in Marea Britanie: “Ma duc la terapie intensiva si nu ma mai intorc”

Nicu Enciu este erou in Marea Britanie, dupa ce a salvat nenumarate vieti timp de 20 de ani, perioada in care a lucrat ca si pompier. Din pacate, barbatul s-a stins intr-un spital din Londra, rapus de coronavirus.

Nicu Enciu, romanul erou care s-a stins in Londra
Nicu Enciu s-a mutat in Marea Britanie in urma cu 20 de ani, insa fiicele sale si sotia au ramas in Romania. A lucrat ca si pompier, dupa care s-a „reprofilat” ca si sofer de autobuz in ultimii patru ani.

Patru ani in care a plimbat mii de oameni, fara ca nimeni sa stie ca barbatul nascut in Braila in urma cu 52 de ani a fost pompier mai bine de 20 de ani.

„A salvat nenumarate vieti”, a punctat Gherghina Enciu, femeia ramasa vaduva dupa ce noul coronavirus l-a rapus pe brailean.

Publicitate

Conform Daily Mirror, Nicu Enciu a murit in urma cu doua saptamani intr-un spital din Londra, dupa ce si-a sunat familia din Romania pentru a-si lua ramas bun.
Ultimul lucru pe care l-a transmis celor doua fiice ale sale a fost PIN-ul cardurilor bancare. „Ma duc la terapie intensiva si nu ma mai intorc”, le-a explicat barbatul, in ultimul apel telefonic.

Citeste si articolul :   Horoscop zilnic, 18 septembrie 2021. Leul poate avea succes pe plan financiar

Sadiq Khan, primarul Londrei, i-a adus un ultim omagiu. „Sunt devastat sa aud ca Nicu Enciu si-a pierdut intr-un mod tragic viata, dupa ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

La fel ca si tatal meu, acest om s-a mutat in orasul nostru pentru o viata mai buna si era sofer de autobuz in Londra. Nu pot sa nu ma gandesc cat de mult seamana viata acestui barbat cu viata tatalui meu, cum tatal meu putea sa fie in locul lui”, a declarat primarul, care nu i-a uitat pe restul angajatilor din sistemul public de transport, extrem de expusi in plina pandemie de coronavirus: „Toate gandurile noastre se indreapta spre acei oameni din sectorul de transport care nu mai sunt printre noi. Pentru ei voi face tot ce pot pentru a-i tine pe toti in siguranta”.

Cat de siguri sunt soferii de autobuz?

Moartea romanului a deschis, din nou, problema sigurantei soferilor de autobuze din Londra. Asta, in conditiile in care 29 de angajati ai sistemului au murit dupa ce s-au infectat cu coronavirus.

Primarul Londrei incearca sa convinga guvernul londonez sa-i oblige pe cetateni sa poarte masti atunci cand se urca pe autobuz, lucru care nu se intampla in prezent.

Cel mai bun prieten al lui Nicu, Iulian Stroe, este la randul sau sofer de autobuz in Londra. „Suntem cu totii ingrijorati, dar trebuie sa ramanem puternici si sa mergem mai departe”, a punctat Stroe, conform Daily Mirror.

Moe Manar, un alt sofer de autobuz, da vina pe privatizarea sistemului de transport public. In Marea Britanie, spre deosebire de Romania, unde regiile autonome de transport in comun sunt in stransa legatura cu autoritatile locale, transportatorii sunt privati.

In aceste conditii, de dragul banilor este ignorata siguranta pasagerilor sau a soferilor. „Acesti oameni au pus profitul pe primul loc de ani de zile, iar acum cand vine pandemia ne riscam cu totii viata”, a explicat Moe.

„Sefii nostri nu au fost proactivi, ne-au dezamagit pe toti. Nu a existat niciodata o cultura a sigurantei sau a igienei, e greu sa o introduci acum.

Unde sa se spele pe maini soferii de autobuz? Nu avem toaleta pe traseu, cum sa ramanem curati? Ma simt speriat, anxios, ma tem sa-mi fac treaba pentru ca nu sunt protejat”, a concluzionat barbatul.

Citeste si articolul :   Horoscop zilnic, 4 mai 2021. Leul are parte de cheltuieli neprevazute

Romanul a fost ca un tata pentru Moe, in conditiile in care braileanul isi lasase familia acasa in Romania. Iulian, cel mai bun prieten la lui Nicu, e decis sa se intoarca cu cadavrul in Romania, la Braila, pentru a-i oferi o slujba ortodoxa. ”Simt ca Dumnezeu ni l-a trimis, macar atat sa fac pentru familia sa”, a punctat Iulian, extrem de trist, scrie fanatik.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.