Nici pandemia de coronavirus nu-i opreste! Garda Forestiera Suceava a descoperit taieri ilegale de arbori in valoare de 90.000 de lei

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anuntat, sambata, ca Garda Forestiera Suceava a descoperit taieri ilegale de arbori in valoare de 90.000 de lei in timpul cercetarilor ce vizau un transport ilegal de lemne.

Potrivit ministrului Mediului, Costel Alexe, verificarile au fost facute in localitatea Sucevita, judetul Suceava.

„Garda Forestiera Suceava a continuat verificarile privind stabilirea provenientei celor 61,7 mc de lemn rotund de rasinoase confiscati pe 13.03.2020. Verificarile au avut loc in zona de incarcare a materialului lemnos confiscat in martie, respectiv localitatea Sucevita (Paraul Rotari) unde, in platforma primara din zona mentionata, a fost constatata si inventariata cantitatea de aproape 130 mc de lemn rotund”, a anuntat Costel Alexe pe pagina lui de Facebook, potrivit Mediafax

Publicitate

Ministrul sustine ca in cadrul actiunii „au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din taierea ilegala de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienta materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestiera Suceava in martie”.

Potrivit acestuia, valoarea lemnelor taiate se ridica la 90.000 de lei.

IPJ Suceava a inceput demersurile pentru intocmirea unui dosar penal in acest caz.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.