Medicul Adrian Marinescu: La „Matei Bals” media deceselor este sub nivelul european. In laboratoarele de la „Matei Bals exista biosecuritate de nivelul cel mai inalt, nivel 4, care nu exista in estul Europei.

Medicul Adrian Marinescu a declarat ca media decesele inregistrate la Institutul „Matei Bals” din Capitala, de 2,7%, este sub nivelul european, in conditiile in care la institutul bucuresean ajung cele mai grave cazuri din tara.

Experienta medicilor de la Institutul „Matei Bals” a facut ca 60% dintre cei 500 de pacienti infectati cu Covid 19 si tratati la institut de la inceputul pandemiei sa fie acum vindecati, fara sa fi suferit alte complicatii.

„Este important de spus ca la Matei Bals media acestor decese este cu mult sub nivelul european, cu mult fata de ceea ce se intampla in Romania in rest. Noi avem un procent de 2,7, 2,8% in conditiile in care la <Matei Bals> vin toate cazurile severe din tara, uneori sunt cazuri terminale”, a declarat medicul.

Adrian Marinescu spune ca din mana specialistilor din institut pornesc recomandarile de tratament pentru toata tara. Schimbarea facuta de medicul Virgil Musta de la Timisoara, aceea in care introduce anticoagulantele in tratamentul pacientilor cu COVID, este folosita la „Matei Bals” chiar de la inceputul epidemiei. Medicii de aici le-au inteles primii potentialul vindecator.

Publicitate

„Ceea ce se intampla in Romania privind tratamentul se intampla in mod unitar, adica acele scheme de tratament sunt alese de comun acord cu specialistii si, bineinteles ca vorbesc in primul rand de dl. prof. Streinu Cercel, in asa fel incat ceea ce este in Timisoara si nu numai se intampla strict sub bagheta maestrului si se intampla la fel peste tot. Pacientii nostri au de ceva timp tratament anticoagulant, deja il primesc, deja intra in protocolul nostru de tratament, tocmai pentru a interveni rapid, fiind aceste date care vorbesc despre modificarile de coagulare si despre riscul de aparitie a unor tromboze chiar la pacientii tineri, s-a plecat de la ideea ca este nevoie de tratamente anticoagulante”, a explicat doctorul Marinescu.

Citeste si articolul :   Fermele din Germania care angajeaza romani la cules de sparanghel! Salariu pe ora sau kilogram

Specialistul spune ca unul dintre secretele vindecarii pacientilor aflati in stare grava experienta echipei.

„La noi de 15 ani vorbim de aceeasi terapie intensiva in boli infectioase, este un concept nou, care a fost introdus pentru prima data la <Matei Bals>, este primul spital de boli infectioase care a introdus terapia intensiva si de 15 ani incoace, nu numai legat de coronavirus, am avut foarte multe cazuri severe in permanenta, astfel incat astfel de situatii noi le-am trait in fiecare zi.

Sa stiti ca aceste pregatiri noi le-am facut si de la o experienta veche, pentru ca am trecut prin multe alte situatii, epidemii de gripa, de West Nile, tot felul de situatii grele de-a lungul timpului, ca sa nu mai vorbim de infectia HIV-SIDA, care a pus o gramada de probleme la inceputul anilor 90, toate lucrurile astea ne-au calit si ne-au facut sa avem o experienta in astfel de situatii.

E o corabie care pluteste de foarte multi ani si corabia are nevoie de un capitan, ca sa pastreze directia. Cand acest capitan e acelasi pe toata perioada asta, lucrurile merg bine. Deci un capitan bun in primul rand as spune, si ma refer la dl prof. Streinu Cercel, daca ai lucrul asta si echipa formata face ceea ce trebuie reteta succesului e pe masa”, mai spune medicul.

Citeste si articolul :   Ce spune forma degetelor de la picioare despre tine

Adrian Marinescu sustine ca specialistii de la „Matei Bals” au reusit sa o puna pe picioare pe Alida Moise, medicul de terapie intensiva care a ajuns in mainile lor de la Spitalul Gerota in stare foarte grava.

„Au fost multe situatii, au fost persoane in varsta carora nu le mai dadeam nicio sansa, nu neaparat noi, ci in general sistemul medical, si am reusit. A fost doctorita de la terapie intensiva, care este un exemplu destul de clar despre minunile care se pot face in medicina, vorbind in general, excludem persoanele de fata, sa spunem ca nu este vorba de Institutul <Matei Bals>, vorbim in general. A fost intr-o stare extrem de grava in momentul in care a venit, sansele de supravietuire erau limitate, acum este foarte bine”, a povestit medicul.

„Noi la <Bals> eram absolut pregatiti, ati vazut cum sunt soldatii pregatiti si asteapta atacul. Era clar ca ce se intampla la nivel european, se intampla si in Romania, noi eram pregatiti, aveam de toate, si mai ales partea psihologica era deja pregatita, stiam ce o sa se intample, asa incat lucrurile la noi au venit cumva firesc”, a mai spus doctorul Marinescu.

Citeste si articolul :   Mihai Margineanu ii ataca pe criticii lui Dan Bittman: "Visul tuturor iubitelor noastre. Cand un om ca el vorbeste, orice destept din Romania ar trebui sa asculte

In laboratoarele de la „Matei Bals exista biosecuritate de nivelul cel mai inalt, nivel 4, care nu exista in estul Europei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.