Klaus Iohannis sunat de Donald Trump. Presedintele SUA vrea sa trimita Romaniei ventilatoare pentru dotarea spitalelor

La solicitarea Statelor Unite, presedintele Klaus Iohannis si presedintele Donald Trump au avut sambata o conversatie telefonica, informeaza comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Cei doi sefi de stat au vorbit despre criza din sistemul de sanatate, provocata de pandemia de coronavirus. Presedintele Statelor Unite a declarat ca intentioneaza sa trimita ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a multumit presedintelui Trump pentru tot ajutorul primit de la Statele Unite de la izbucnirea pandemiei, si a transmis un mesaj de solidaritate poporului american si  condoleantele pentru victimele cauzate de Covid-19.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

Publicitate

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a avut sambata, 25 aprilie a.c., o convorbire telefonica cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, la solicitarea partii americane. Discutia s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum si asupra modalitatilor de consolidare a relatiei transatlantice si a Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american si condoleante pentru pierderile de vieti omenesti cauzate de pandemia generata de noul coronavirus.

Articolul continuă după reclame

Presedintele Romaniei a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat tarii noastre de catre SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de catre partea americana a utilizarii avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus in Romania echipamente de protectie esentiale pentru personalul medical.

Citeste si articolul :   Joe Biden: "Vom castiga aceasta cursa electorala"

Totodata, Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat si sprijinul american pentru obtinerea, de catre Romania, a unui echipament de detectie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), finantat de SUA, precum si ajutorul de 800.000 de dolari pentru Romania dedicat exclusiv luptei impotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Cei doi sefi de stat au trecut in revista masurile adoptate pe plan national in ambele state, rezultatele acestora, precum si planurile de actiune in perioada imediat urmatoare in domeniile medical si economic.

Presedintele Romaniei a subliniat ca una dintre prioritatile autoritatilor romane este asigurarea tuturor echipamentelor si medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei.

In acest sens, Presedintele Donald Trump si-a manifestat intentia de a trimite tarii noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

Presedintele Klaus Iohannis si Presedintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum si pentru consolidarea cooperarii in domeniul securitatii si cel economic”.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.