A murit Generalul Constantin Lucescu, avocatul sotilor Ceausescu

Generalul Constantin Lucescu, care l-a aparat pe Ceausescu in procesul din 25 decembrie 1989, a murit sambata dimineata la domiciliul sau din Caracal. Avea aproximativ 80 de ani si suferea de o boala grava, scrie MEDIAFAX

Potrivit unor surse locale, generalul Constantin Lucescu sufera de cativa ani de cancer sever. Sambata dimineata, a murit la casa lui din Caracal. In urma cu cativa ani, sotia sa a murit, iar barbatul a fost lasat in ingrijirea unei femei.

Publicitate

Generalul Constantin Lucescu a devenit celebru dupa ce i-a aparat pe Elena si Nicolae Ceausescu in procesul de la Targoviste, cand cei doi dictatori au fost condamnati la moarte.

El va fi inmormantat duminica la Caracal.

Publicitate

Avocatul sotilor Ceausescu spunea despre Revolutia din decembrie 1989: ”O lovitura de stat. Organizatorii si acum regreta ca numarul mortilor a fost atat de mic”

”Pentru o parte din morti, au fost incheiate dosare si trimisi oameni in judecata, dar acestia sunt numai cei din armata. Ma intreb si astazi cum s-au solutionat vinovatiile cauzate prin activitatile garzilor patriotice si ale civililor inarmati in afara structurilor militare? Ma intreb cine i-a omorat pe militari? Cine a creat panica prin simulatoare, determinand consumarea unei mari cantitati de munitie, ce se apropia cantitativ de un consum pe timp de razboi. La o cantitate asa de mare de munitie consumata de militari, ar fi trebuit ca astazi sa nu mai avem nici un milion de civili”, spunea generalul Lucescu.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.