O eleva romanca in varsta de 17 ani a castigat locul intai la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete

Amina Abu Shanab, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, a castigat locul intai la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO 2020), eveniment ce urma sa fie gazduit de localitatea olandeza Egmond aan Zee, insa s-a desfasurat in mediul virtual din cauza restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, conform organizatorilor, informeaza Digi24

Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de patru eleve: Amina Abu Shanab si colega ei Diana Tolu, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, Alexandra Timofte de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti si respectiv Lucia Risnoveanu de la Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta.

Toate reprezentantele Romaniei au castigat medalii la aceasta competitie. Cu un total de 39 de puncte obtinute in cele trei zile de competitie, Amina Abu Shanab s-a plasat pe primul loc si a obtinut medalia de aur a Olimpiadei. Alexandra Timofte a castigat la randul sau medalia de aur cu 29 de puncte obtinute la cele 6 probe ale competitiei. Diana Tolu a obtinut o medalie de argint, cu 23 de puncte, iar Lucia Risnoveanu a castigat o medalie de bronz cu un total de 17 puncte.

Conform regulilor concursului, de la 26 de puncte in sus participantele sunt recompensate cu o medalie de aur, in intervalul 18 – 25 de puncte se acorda o medalie de argint, 11 – 17 puncte pentru medalia de bronz, iar concurentele care au rezolvat perfect una dintre cele 6 probleme, obtinand punctaj maxim (7 puncte), au primit cate o mentiune, chiar daca nu au obtinut punctajul total necesar pentru medalii.

Fullscreen capture 4232020 100811 AM

In ceea ce priveste clasamentul general pe tari, Romania s-a plasat pe locul trei, cu 108 puncte. Primele doua locuri au fost ocupate de Rusia (128 de puncte) si Serbia (118 puncte). Punctajul total a fost calculat prin adunarea punctelor obtinute de fiecare reprezentanta a unei tari.

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete din 2020 (EGMO 2020) s-a desfasurat in perioada 14 – 21 aprilie. Prima editie a avut loc in 2012, iar in 2016 s-a desfasurat la Busteni in Romania.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.