Alexandru Rafila, primele indicii privind masurile de relaxare: “Scoli in schimburi, frizerii, saloane de cosmetica deschise treptat”

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, sustine ca acum este prea devreme pentru relaxarea restrictiilor anti-COVID19, insa anumite activitati trebuie redeschise, cum ar fi stomatologia, frizeriile si cosmetica. In ceea ce priveste scoala, elevii ar trebui sa invete in ture.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila sustine ca scolile trebuie redeschise prin practicarea unor ture. “Frizeriile, cosmetica, trebuie reluate intr-o forma sau alta. Elevii pot fi chemati la ore in schimburi intinse pe toata ziua. Sunt activitati, precum stomatologia, care trebuie reluate. Testarea ar trebui sa fie esantionata, nu de masa. Relaxarea va fi facuta in pasi, nu va fi facuta deodata”, a spus Rafila.

Publicitate

“S-au lansat multe variante. Nu cred ca cineva este capabil sa spuna cu exactitate data cand se vor relaxa masurile. S-a facut referire la data de 15 mai pentru ca atunci se termina prelungirea starii de urgenta.

Daca pana atunci, se intampla doua lucruri importante: pe de o parte, punem la punct o strategie care sa fie aplicabila etapizat si verificata la sfarsitul fiecarei etape, iar pe de alta parte pana pe data de 15 mai se inregistreaza o scadere constanta a numarului de cazuri si asta depinde de noi toti, atunci sigur ne putem gandi la o relaxare a masurilor si la o reluare a diferitelor tipuri de activitati”, a spus Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.