RAED ARAFAT, sfaturi pentru toti romanii. Cele mai simple metode sa stai departe de coronavirus

Care sunt simptomele, care sunt masurile exacte pentru a limita raspandirea virusului, dar si ce reguli stricte trebuie sa respectam, fiecare dintre noi, aflam in exclusivitate chiar de la secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Seful Departamentului pentru situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, face apel la calm si responsabilitate, dupa anuntul presedintelui privind declararea starii de urgenta. ”Declararea starii de urgenta este menita sa ajute, sa sprijine si in nici un caz sa creeze probleme”, a transmis Arafat.

“Masurile care se iau pana la acest moment, dar se pot schimba in functie de evolutie, cei care vin din zone inchise in tarile lor sa intre in carantina, cei care vin din zone deschise, dar afectate, intra in izolare la domiciliu. Daca nu vrea cineva ca toata familia sa intre in izolare, atunci poate cere sa intre la un centru de carantina, daca nu a avut deloc contact cu familia.

Daca a venit dintr-o zona afectata anunta prin 112 ca vine din zona afectata ca are febra sau simptome si personalul sau medicii il indruma, daca merge la spital, la UPU sau la infectioase, daca vine de la ambulanta recolteaza acolo probele. Daca este suspiciune, se recolteaza. Se trimit analizele la un centru care face analizele pe coronavirus”, a precita Raed Arafat la Romania TV

“Majoritatea cazurilor trec prin forma usoara, varsta afectata peste 70 de ani, efectele sunt mai multe si pacientii mai au si alte boli dar majoritatea se vindeca fara impact major. Oamenii, ce trebuie sa faca? Igiena, spalat pe maini des, dezinfectia mainilor, evitarea cu persoanelor racite. Cei raciti sa nu mearga la munca. Pot sa reduca expunerea si impactul, altceva nu au ce sa faca. Fara panica si limitarea calatoriilor in zonele afectate”, mai spune Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.