Mesajul emotionant al unui militar pentru sotia sa, asistenta voluntara la Suceava. „E eroul meu”

Un militar roman a vorbit despre sotia sa, asistenta voluntara la Spitalul Judetean din Suceava, cel mai mare focar de coronavirus in Romania.

„De data aceasta eu sunt cel care o asteapta acasa cu sufletul la gura”, au fost primele cuvinte ale plutonierului major Simionescu Remus cand a venit vorba de cum decurg misiunile in perioada Sarbatorilor Pascale.

Mesajul a fost publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale.

Militarul face si el parte din efortul national de combatere a coronavirusului.

Publicitate

„Sunt militar, vanator de munte la Batalionul 17 Vanatori de Munte “Dragos Voda” din Vatra Dornei si sunt implicat zilnic in misiunile de sprijin ale autoritatilor locale pentru prevenirea raspandirii virusului COVID-19, in unele zile nici nu mai vin acasa, dorm pe masa din birou. Nu am de ce sa ma plang, asta este ceea ce am ales cu mult timp in urma si intotdeauna mi-am indeplinit misiunile”, a spus militarul.

Citeste si articolul :   Andreea Esca pusa la zid dupa ce a spus ca are coronavirus: "Cati bani ai luat pentru minciuna asta"

De asemenea, Remus Simionescu a vorbit si despre sotia lui, pe care nu a mai vazut-o de o luna, din momentul in care aceasta s-a oferit voluntar la Spitalul de Urgenta din Suceava.

„Sotia mea e plecata de o luna, s-a oferit voluntar la Spitalul de Urgenta din Suceava. Inteleg foarte bine ce inseamna datoria, dar acum parca-i mai greu, cand stiu ca e acolo, ca lucreaza in ture de 12-13 ore cu combinezonul pe ea, ca este expusa zilnic pericolului de a se infecta cu acest virus. O inteleg, o sustin cat pot de mult, pentru ca ea este cea care acum poate salva vieti si pentru ca si ea m-a sustinut si inteles pe mine de nenumarate ori”, a declarat Remus.

Daniela Dragan a absolvit scoala de asistenti medicali in anul 2019. Cand a venit momentul COVID, ea a hotarat sa plece la Suceava. A luat hotararea pe moment si a a plecat cu dorinta de a face ceva pentru oamenii care trec prin situatii grele, a simtit ca poate ajuta.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a gasit o solutie! De unde poate veni salvarea in plina pandemie.

Daniela nu a plecat singura. Andreea Ioana Dobos si Elena Butincu, prietene si foste colege de la scoala de asistenti medicali au decis sa o insoteasca, pentru ca atunci cand e vorba de prietenie faptele conteaza.

In data de 30 martie au plecat toate trei la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Acolo unde, la acel moment, spitalul functiona doar cu o treime din personal. Au inceput munca si de atunci stau cate 12-13 ore pe tura imbracate in combinezoane, fara mancare, apa sau sa mearga la toaleta. Greu? Cu siguranta. Dar nici macar o clipa nu s-au gandit sa renunte.

Acum lucreaza in zona COVID. Satisfactia cea mare a fost cand primul lot de cadre medicale de la Spitalul de Urgenta Suceava s-a anuntat vindecat. Este cea mai mare bucurie a Danielei sa vada scris cuvantul “Vindecat”.

Cum vor fi Sarbatorile Pascale anul acesta pentru cei doi? Simplu. La datorie! Din dorinta de a ajuta si cu speranta ca nu mai e mult pana cand lucrurile vor reveni la normal si vor fi din nou impreuna, precizeaza stirileprotv.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.