Streinu-Cercel le cere romanilor sa nu primeasca voluntarii care aduc Pastile sau Lumina: “N-au ce sa caute la noi in poarta”

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune ca ne asteapta zile grele, a criticat dur parteneriatul Bisericii Romane cu MAI si le-a cerut oamenilor sa nu primeasca voluntarii sau alte persoane care aduc Pastile sau Lumina.

Managerul Institutul National de Boli Infectioase Prof. Matei Bals este impotriva acordului dintre MAI si Biserica Ortodoxa, in baza caruia se vor distribui Sfintele Pasti si Lumina de Invire catre credinciosi.

Publicitate

“Ne asteapta zile grele. Rata de mortalitate este 5.7%, care este mare. Gripa este sub 1%. Mai avem o curba in crestere bunicica, curba vindecarilor. Peste ea e rata infectarilor, ca acolo intra cei asimtopmatici, cei cu forme usoare sau medii, e panta mare. Ecartul dintre cele doua e semnificativ.

Nu iesiti din casa! Daca vrem sa mentinem acest aspect trebuie sa stam aceste zile acasa. Noi nu stim cine ajunge la usile noastre. Nu trebuie sa primim pe nimeni, n-are ce sa caute la noi in poarta, de oriunde ar veni el! Sa nu ne bagam in casa ce n-avem nevoie. Nu e cazul de daruri de la greci”, a declarat medicul Streinu-Cercel la Antena3.

“Nu stii daca acel lucru pe care ti-l inmaneaza este contaminat sau nu”

Directorul Institutului Matei Bals a comparat voluntarii care vor sa imparta Lumina si Pasti in numele Bisericii Ortodoxe Romane cu cei bolnavi de coronavirus si fugiti din carantina.

“Ne jucam cu focul. E vorba despre niste persoane neverificate care se plimba pe la portile oamenilor. E ca si cum scot pe unul din carantina si i-as da drumul pe strada. N-au voie sa se plimbe din poarta in poarta, trebuie sa stea acasa, sa-si vada de treaba lor. Nu stii daca acel lucru pe care ti-l inmaneaza este contaminat sau nu. Inteleg ca este gest simbolic, hai sa luam de la catolici exemplu. Au stat frumos acasa, nu s-a intamplat nimic.

De ce trebuie sa caram noi virusul, sa-l colportam de colo colo? Pentru ce anume? Pana sa se faca una, alta, se mai scoate masca, se mai stranuta. In momentul in care ai luat paharul, l-ai luat cu virus cu tot.

Citeste si articolul :   Aurel Padureanu, sotul Corneliei Catanga, revoltat dupa inmormantarea sotiei: „Becali nu ne-a ajutat cu nimic. A zis ca nu are de unde sa ne dea"

Mai scoate masca, mai stranuta, este risc de contaminare. Cand ti-ai luat paharul, ti-ai luat virusul la pachet. Nu toate mastile sunt 100% obturante, doar FFP3 si FFP2. Daca masca e purtata sub nas, cum am vazut la televizor.

Haideti sa nu ne jucam cu asa ceva, pe urma o sa ne plangem in pumni.

Presedintele a spus-o cat se poate de clar. Potoliti-va, stati acasa. Daca va asumati riscul, trebuie sa va asumati riscul sa va imbolnaviti. Haideti sa nu dam cu piciorul in sustarul cu lapte. Am facut eforturi cu totii in aceasta tara sa tinem lucrurile sub control. Haideti sa nu umplem spitalele dintr-o data. Hai sa nu ne batem joc de acest moment! Va fi o panta abrubta pe care nu o vom putea stapani. Nu avem posibilitatea in Romania sa absorbim un numar mare de pacienti, e o realitate crunta”, a transmis Streinu-Cercel.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.