Mihai Voropchievici. Ce nu ai voie sa faci in Vinerea Mare

Mihai Voropchievici a vorbit  despre Vinerea Mare.

In aceasta zi se evita sa vopsesti ouale sau sa faci alte treburi in gospodarie. Se spune ca daca coci paine vei arde mainile Maicii Domnului. Trebuie sa eviti sa torci sau sa speli, altfel vei atrage asupra ta mania Sfintei Vineri.

Nu se fac lucrari agricole nici in gospodarii. Nu e indicat nici nici sa semeni, nici sa plantezi pomi. Exista credinta ca acestia nu vor rodi.

Superstitii legate de Vinerea Mare:

Publicitate

– In aceasta zi nu trebuie sa muncesti. Supersitiile spun ca orice treaba vei face in Vinerea Patimilor nu va iesi bine si vei avea parte de un an lipsit de oportunitati. Prin urmare, nu este recomandat sa speli, sa cosi, sa gatesti sau sa faci alte tipuri de treburi, pentru a nu o supara pe Sfanta Vineri.

– Traditiile spun ca nu este bine sa vopsesti ouale in Vinerea Mare Daca n-ai facut acest lucru in Joia Mare, mai poti vopsi ouale doar sambata.

Citeste si articolul :   Rune 24-29 noiembrie. Vesti bune pentru zodii

– Conform unor superstitii din trecut, nu este permisa sacrificarea animalelor sau pasarilor in aceasta zi.

– In Vinerea Mare nu ai voie sa mananci urzici, pentru ca Mantuitorul a fost batut cu aceste plante. De asemenea, nu este bine sa consumi otet, pentru ca buzele lui Iisus au fost udate cu otet atunci cand a cerut apa.

– O alta superstitie spune ca nu este bine sa te tunzi in aceasta zi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.