Trebuie trecuta si ora deplasarii in declaratia pe proprie raspundere? Raspuns din partea autoritatilor

Mai multe persoane au fost amendate de politie pentru ca nu au trecut ora pe declaratia pe proprie raspundere. Seful judetului Bacau a prezentat acest lucru in detaliu.

Conform prefectului din Bacau, ora nu trebuie specificata in declaratia pe proprie raspundere.

„M-am asigurat din discutia cu seful Inspectoratului Judetean de Politie Bacau ca amenzile care se aplica celor care incalca prevederile ordonantelor militare sunt bine fundamentate si legal aplicate, pentru a nu lasa locul abuzurilor”, precizeaza prefectul Liviu Miroseanu, conform zdbc.ro.

Potrivit prefectului din judetul Bacau, pentru lipsa intervalului orar nu vor fi aplicate sanctiuni cetatenilor.

De fapt, decretul militar emis pana in prezent se refera la intervalul de timp cuprins intre 11 si 13 pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani, carora le este permis sa cumparare strict necesarele acestea avand drepturi prioritare. De altfel le este intersiza parasirea locuintei in intervalul orar 22-6.

Prin urmare, declaratia in sine trebuie sa includa datele de identificare din buletin si motivele deplasarii.

Citeste si articolul :   Restrictii ridicate pentru vacanta la mare

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca va prelungi starea de urgenta a Romaniei cu 30 de zile. Decretul privind extinderea starii de urgenta prevede ca proiectul de lege promulgat pentru punerea in aplicare a Decretului nr. 195/2020 prevede masurile luate, cu exceptia cazului in care noul decret prevede altfel. De asemenea, aminteste ca guvernul roman a avut nevoie urgenta de rectificarea bugetara pentru a asigura resursele financiare necesare. Documentul stabileste reglementari in mai multe domenii.

Autor