Sala Polivalenta Cluj-Napoca, transformata in centru de spitalizare pentru COVID-19

Sala Polivalenta Cluj-Napoca va fi transformata in centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu o capacitate de 350 de locuri, unde pacientii vor fi primiti, triati, cazati si tratati. „Se cumpara echipamente si suntem cu arma la picior”, a spus primarul orasului, Emil Boc.

Autoritatile din judetul Cluj au aprobat transformarea Salii Polivalente Cluj-Napoca intr-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, primarul Emil Boc spunand ca este „un scenariu de urgenta”.

Potrivit unui comunicat al companiei Auchan Retail Romania transmis, miercuri, oamenii de business sunt invitati sa se implice in dotarea acestuia.

„Auchan incepe pregatirea celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca, in parteneriat cu Prefectura, Primaria, ISU, DSP Cluj si mediul de afaceri. Autoritatile au aprobat transformarea Salii Polivalente din Cluj-Napoca intr-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19 ce prezinta forme usoare si medii, cu 350 de paturi, in cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail Romania. Oamenii de business sunt invitati sa se implice in dotarea acestuia”, se arata in comunicat.

Spatiul salii va fi transformat temporar intr-un centru de primire, triere, cazare si tratare a bolnavilor infectati cu coronavirus, cazurile mai grave urmand a fi transferate catre alte unitati spitalicesti.

„In prima etapa, prin intermediul autoritatilor locale, cladirea va fi pregatita si pusa la dispozitie pentru a fi echipata de catre Auchan si viitorii parteneri implicati in acest proiect. Ulterior echiparii, cladirea va fi preluata de catre autoritatile medicale desemnate de autoritatile publice competente si va fi operata de catre personal medical specializat”, au subliniat reprezentantii companiei.

Primarul Emil Boc a precizat ca este vorba despre „un scenariu de urgenta maxima la care speram sa nu ajungem niciodata”.

„Este important sa stie clujenii ca autoritatile, in parteneriat cu mediul de afaceri si societatea civila, au situatia sub control si se pregatesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care speram sa nu ajungem. (…) Se cumpara echipamentele si suntem cu arma la picior”, a spus Boc.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.