Medic de la Spitalul Dimitrie Gerota, dosar penal, dupa ce a incercat sa insele autoritatile

Un medic epidemiolog de la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitala, care avea obligatia sa identifice toate persoanele care au intrat in contact cu cazuri confirmate de COVID-19, a omis trecerea unui coleg in evidentele anchetei epidemiologice si are dosar penal.

Procurorii spun ca medicul nu a trecut numele colegului sau in documentele intocmite, fara sa ii peste ca pune in pericol viata altor oameni.

Publicitate

De cealalta parte, medicul care a beneficiat de omisiunea colegului sau este gastroenterolog si a continuat timp de 20 de zile activitatea in mai multe spitale din Capitala. Procurorii sustin ca barbatul stia ca a fost un contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

Procurorii Parchetului Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dar deocamdata, urmarirea penala nu vizeaza nicio persoana.

Publicitate

In acest caz, avand in vedere modificarile aduse codului penal, pedeapsa poate ajunge chiar si pana la 15 ani de inchisoare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.