Pe durata starii de urgenta, managementul unitatilor sanitare publice civile poate fi asigurat de pesonal militar, potrivit decretului de prelungire a starii de urgenta, semnat, marti, de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.
„Decretul mentioneaza explicit si posibilitatea ca, pe durata starii de urgenta, managementul unitatilor sanitare publice civile sa poata fi asigurat de catre personalul detasat din cadrul institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale”, a spus, marti, seful statului, intr-o declaratie de presa.
Klaus Iohannis a adaugat ca termenele de preaviz in cazul demisiei personalului incadrat in unitati sanitare, de asistenta sociala, de asistenta medico-sociala si in institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale se suspenda pe intreaga durata a starii de urgenta.
„In decretul emis astazi (marti – n.red.), am mentinut masura ca, pe durata starii de urgenta, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, sa se poata lua masuri de urgenta, pana la demitere, impotriva celor care ocupa functii de conducere in unitati sanitare, directii de sanatate publica, case de asigurari de sanatate, servicii de ambulanta, precum si autoritati si institutii publice centrale si locale cu atributii in domeniul asistentei si protectiei sociale, indiferent de statutul lor”, a mai spus Klaus Iohannis.
Presedintele Romaniei a semnat, marti, decretusl de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile, in contextul pandemiei de COVID-19.
Publicitate