Coronavirus Romania, sambata, 11 aprilie 2020. Bilantul oficial

Romania se apropie, sambata, de 6.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 282 au murit, potrivit Grupului de Comunicare Strategica (GCS).

Potrivit GCS, pana sambata au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate si externate.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 523 de noi cazuri de imbolnavire.

Sambata, la ATI, in acest moment, sunt internati 208 de pacienti.

Publicitate

Pana la ora transmiterii stirii, 282 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman si Gorj, au murit.

La nivel national, au fost prelucrate 59.272 de teste.

Citeste si articolul :   Raed Arafat: Va trebui sa invatam sa traim cu virusul

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 694 de cetateni romani sunt in continuare confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus). Este vorba de 420 de persoane in Italia, 196 in Spania, 20 in Franta, 9 in Germania, 37 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 2 in Austria, 2 in Belgia si cate unul in Argentina, Irlanda, Luxemburg si Suedia.

De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 43 de cetateni romani aflati in strainatate, 13 in Italia, 9 in Franta, 11 in Marea Britanie, 6 in Spania, 2 in Germania, unul in Belgia si unul in Suedia, au murit.

Romanii confirmati cu noul coronavirus in Tunisia si Indonezia au fost declarati vindecati.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.