Explicatiile romanilor care s-au imbulzit la aeroportul din Cluj. Niciunul nu avea nici macar bilet de avion, dar toti sperau sa ajunga in Germania

A fost haos pe aeroportul din Cluj Napoca, unde aproape 1.800 de romani n-au mai tinut cont de nicio regula si s-au inghesuit sa urce in avioanele care ii duceau la cules de sparanghel si capsuni, in Germania.

Oamenii au fost transportati cu autocarele, de dimineata, la aerogara, si au asteptat, ingramaditi, ore in sir, sa fie strigati pe nume, pentru imbarcare. In acest caz, distantarea sociala a fost doar o vorba in vant, pe timp de pandemie.

Asa arata coridorul verde pe care circula, in vremuri ca acestea, forta de munca din Romania catre Germania. 12 avioane si-au luat zborul de pe aeroportul din Cluj Napoca, ducand cu ele mii de oameni care fug de foamete.

Toti cei care pleaca se cred sanatosi si nimeni nu-si pune problema ca s-ar putea infecta. Oamenii se gandesc doar la castigul de 2000 de euro pe luna.

Publicitate

Pasager: “Frica, frica, mergem cu Dumnezeu inainte, ce sa facem”

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca cheama romanii in strada: "Este obligatoriu. Ii cer pe cale oficiala demisia lui Raed Arafat"

Pasager: “Multumesc statului, si roman, si german, si sa se treaca dracului odata asta, cum ii zice, Corona, sa fim sanatosi…”

Pasager: “La varsta mea, m-as mai duce dincolo daca as avea de lucru aici?”

Pasager: “Ce pot sa lucru acasa, stai toata ziua… Nu ai ce lucra in tara”

Publicitate

Organizatorii transportului i-au cules pe migranti din localitatile lor si i-au debarcat, la gramada, in parcarea aeroportului. Era 7 dimineata, iar zborurile au inceput abia dupa pranz si vor continua pana la 9 seara.

Constantin Burci este din Suceava si pleaca in fiecare primavara, de 15 ani, la muncile agricole din Germania. Ai lui raman in epicentrul pandemiei din Romania.

Constantin Burci: “Daca era bine, ramaneam la noi in tara, dar asa tre sa pleci, nu ai ce face… e foarte putini bani, munca prea multa, dar foarte putini bani”.

Valul de plecari i-a coplesit pe cei de la administratia aeroportului.

David Ciceo, director aeroport Cluj-Napoca: “Niciun pasager care a venit astazi nu avea bilet de calatorie, nu stia unde merge, din cei 1500 de pasageri. Ei stiau ca pleaca in Germania, nici macar nu stiau destinatia in care plecau.”

Citeste si articolul :   Virusolog din SUA, mesaj dur pentru romani: „Sa fim clari! Nu va amagiti"

Reprezentantii aeroportului au cerut ajutorul jandarmilor, dar si al politiei transporturi si de frontiera pentru a face ordine. Parchetul de pe langa judecatoria Cluj a deschis un dosar penal si ii cauta pe cei responsabili de zadarnicirea combaterii bolilor in acest caz, precizeaza stirileprotv.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.