ULTIMA ORA: De vineri, mastile de protectie devin obligatorii si in Prahova

Purtarea mastilor de protectie devine obligatorie de vineri si in judetul Prahova, care devine al noualea in care se instituie aceasta obligativitate. Decizia a fost luata, marti, de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Prahova.

CJSU Prahova a aprobat, marti, obligativitatea purtarii mastilor de protectie in spatiile publice din judet. Masura se va aplica de vineri.

Potrivit Prefecturii Prahova, aceasta hotarare a fost luata „ca masura specifica pentru prevenirea raspandirii COVID-19, in special de catre persoanele asimptomatice (care nu prezinta simptome, nu cunosc ca sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intra in contact)”.

Pe fondul crizei de masti, nu este obligatorie purtarea exclusiva a mastilor medicale, acestea putand fi inlocuite cu masti din material textil.

Publicitate

Publicitate

„Se pot folosi esarfe, masti din material textil dens sau orice alte tipuri de protectie care sa acopere nasul si gura”, arata sursa citata.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se deplaseaza pe raza judetului Prahova, in special cu mijloace de transport in comun, pentru cei care se afla in spatii publice (institutii publice, spatii comerciale, piete agroalimentare, gari, autogari etc.), in cazul deplasarilor scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – strazi, parcuri.

Citeste si articolul :   Se cere carantina nationala si inducerea starii de urgenta

Obligatia ca prahovenii sa poarte masti daca ies din case se aplica de vineri astfel incat populatia sa aiba timpul necesar pentru a se informa si pentru a-si procura sau confectiona aceste masti de protectie.

In Romania, s-a instituit obligativitatea purtarii mastilor de protectie in opt judete, Prahova fiind al noualea.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.