Sute de mii de materiale sanitare si 2 milioane de masti au ajuns in Romania.

In lipsa transportului de pasageri, Aeroportul Otopeni s-a transformat in cea mai importanta poarta aeriana a tarii pentru materialele sanitare necesare spitalelor care lupta cu Coronavirus, transmite corespondentul ProTV, Vitalie Cojocari.

Marti dimineata, unul din cele mai mari avioane cargo din lume, Antonov 124, a aterizat pe aeroportul Otopeni, potrivit stirileprotv.ro.

Aeronava gigantica a transportat o cantitate impresionanta de masti de protectie, ochelari de protectie, combinezoane, aparatura medicala si reactivi.

Prin rabatarea botului avionului se pot incarca pana la 150 de tone cargo, ceea ce ar putea sa fie unul din cele mai mari transporturi de materiale sanitare din Europa in aceasta perioada.

Publicitate

Antonov a adus in Romania: 200.000 de combinezoane, 200.000 de viziere, 923.000 de manusi de latex. Descarcare transportului a fost o operatiune complexa desfasurata de angajatii aeroportului impreuna cu cei de la Unifarm.

Pentru aterizarea pe aeroport au fost luate masuri speciale, de pilda, reducerea la maximum a miscarilor si aterizarilor altor aeronave. Ce-i drept, aceste masuri exceptionale au fost usoare. In acest moment transportul de pasageri a fost redus la minimum si tinde chiar spre zero.

Citeste si articolul :   MAE: Un diplomat roman a fost testat pozitiv cu coronavirus. Ambasada Romaniei in Marele Ducat al Luxemburgului a fost suspendata temporar

Antonov a fost urmat de un alta aeronava uriasa, un Boeing 747-400, care a aterziat in jurul 14.00.

Boeing-ul este un avion cu doua etaje, ceea ce creaza impresia unei cocoase si care poate transporta peste 100 de tone. De data asta au fost aduse in jur de 2 milioane de masti FPP2.

Alte 11 aeronave cargo urmeaza sa aterizeze in zilele urmatoare pe Aeroportul Otopeni. Marfa este produsa in China. Pentru identificarea acestor materiale importante pentru lupta cu Coronavirus, dar si pentru gasirea aeronavelor de transport se dau adevarate batalii, mi-au spus surse din Unifarm, care anunta un adevarat pod aerian China – Romania.

Compania romaneasca cu capital de stat a facut un imprumut de la Trezorerie ca sa poata plati si aduce toate aceste materiale sanitare in tara.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.