Schimbari importante la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Anuntul Ministrului

Anisie: Bacalaureatul si evaluarea nationala ar putea avea loc in iulie, fara materia din semestrul 2

Probele scrise ale evaluarii nationale si bacalaureatului ar putea fi organizate in iulie, iar subiectele nu vor cuprinde programa aferenta semestrului al doilea, a anuntat ministrul Educatiei, Monica Anisie. Data depinde insa de evolutia pandemiei de coronavirus in Romania, a adaugat ea.

Anisie a mai spus ca sesiunea speciala de bacalaureat pentru olimpici va fi anulata.

Data reluarii cursurilor se va stabili in functie de evolutia pandemiei. In contextul informatiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor dupa incetarea situatiei de urgenta si luarea masurilor de siguranta, potrivit ministrului.

Situatia scolara a elevilor se va incheia cu minimum doua note, plus nota de la teza, acolo unde este cazul. Programa pentru teza va include doar materia studiata pana in data de 11 martie, cand au fost suspendate cursurile, a mai spus Anisie, potrivit Digi24

„Am recomandat realizarea de lectii suport online si suntem constienti ca mai exista comunitati in care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publica, am inceput sa obtinem tablete pentru comunitatile defavorizate. In ultima perioada am avut consultari cu partenerii ministerului – elevi, studenti, parinti, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat masurile care se impun odata cu reluarea cursurilor si finalizarea anului scolar 2019-2020”, a adaugat ea.

Citeste si articolul :   Fiica lui Razvan Simion a implinit 16 ani. Gestul facut de Lidia Buble chiar de ziua adolescentei

Totodata, au fost anulate prin ordin de ministru simularile examenelor nationale, evaluarile pentru clasele a doua, a patra si a sasea, precum si olimpiadele si concursurile.

Ministrul Educatiei a vorbit si despre inscrierea copiilor la gradinita si la clasa pregatitoare. Data la care vor incepe acestea va fi anuntata dupa ce va fi stabilita data reluarii cursurilor, a precizat ea.

„Vom elabora si cadrul normativ pentru activitatile suport, fie in regim online, fie prin alte mijloace de comunicare”, a spus Anisie.

In invatamantul universitar, activitatile se vor desfasura in mediul online, cu exceptia celor care necesita laborator sau proiect. Activitatile care impun interactiunea fata in fata vor fi recuperate intensiv dupa incetarea starii de urgenta, a precizat ministrul.

Ea a adaugat ca admiterea la ciclul de licenta in invatamantul universitar se va organiza dupa bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat se va organiza dupa sustinerea examenului de licenta sau dizertatie.

„Toate aceste masuri pot suferi modificari in functie de hotararile pe care le va lua Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta”, a mai spus Anisie.

Citeste si articolul :   Anunt Oficial pentru cei care merg la cumparaturi

Autor