Episcopia Romano-Catolica sare in ajutorul spitalelor din Iasi. Au cumparat opt tuneluri de decontaminare pentru patru spitale din oras.

Episcopia Romano Catolica din Iasi a anuntat, marti, ca a donat opt tuneluri de dezinfectie catre patru spitale din capitala Moldovei. O parte dintre echipamente au fost deja montate. Opt ventilatoare mecanice au fost comandate pentru Spitalului Judetean Suceava.

Reprezentantii Episcopiei Romano Catolice Iasi au anuntat ca au cumparat opt tuneluri de decontaminare pentru patru spitale din oras.

„Episcopia Romano Catolica din Iasi s-a alaturat atator initiative care sunt din partea ONG-urilor, a institutiilor, dar si a multor persoane fizice si, pe langa aceasta misiune spirituala pe care o avem si este primordiala, incercam sa ajutam si material. Astazi (marti – n.r.) au ajuns toate cele opt aparate de decontaminare, asa supranumitele tuneluri de dezinfectie sau decontaminare in patru spitale din Iasi. Acestea sunt foarte importante pentru personalul medical, dar nu numai, cat si pentru pacientii sau persoanele care ajung in aceste spitale”, a declarat, marti, presei Adrian Blajuta, purtator de cuvant al Episcopiei Romano Catolice Iasi.

Doua dintre tuneluri au fost deja montate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Publicitate

„Se iese prin aceste tuneluri si asta ofera comoditate, o dubla eficienta pentru ca este dezinfectie prin biocid si prin ultraviolete. Nu mai necesita o alta persoana care sa pulverizeze. Nu ne rezumam la cele doua tuneluri care sunt amplasate la un singur pavilion, fiind spital pavilionar, avem promisiunea din partea sponsorilor si daca este cazul, vom cumpara si noi la nivelul spitalului, astfel de tuneluri care sunt de un real beneficiu”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Celelalte echipamente vor fi puse la Institutul Regional de Oncologie, la Spitalul de Neurochirurgie si la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Un astfel de aparat costa 8 000 de lei.

Episcopia Romano Catolica a anuntat ca a comandat si opt ventilatoare mecanice, ce urmeaza sa fie livrate catre Spitalul Judetean Suceava.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.