Veste incredibila din Italia. Guvernul italian pregateste un plan in cinci puncte pentru redeschiderea controlata a tarii, in conditiile in care epidemia de coronavirus se reduce!

Guvernul italian pregateste un plan in cinci puncte pentru redeschiderea controlata a tarii, in conditiile in care epidemia de coronavirus se reduce, a declarat duminica ministrul sanatatii, Roberto Speranza, informeaza DPA, scrie romaniatv.net.

Italia s-a confruntat cu cel mai grav focar din Europa, dar contagiunea incetineste si exista semne de nerabdare si de oboseala a izolarii in randul intreprinderilor si al populatiei.

In declaratii pentru ziarul La Repubblica, Speranza a declarat ca guvernul va mentine reguli de distantare sociala, va dezvolta instrumente medicale la domiciliu pentru a trata mai multe persoane in afara spitalelor si pentru a creste masiv
testarea.

Testarea a milioane de oameni ar trebui sa dezvaluie „cati italieni au fost infectati, daca si cum sunt imuni, cati si in ce zone pot reveni la o viata normala”, a spus ministrul.

Publicitate

Publicitate

Oficialul a mai vorbit despre deschiderea mai multor spitale pentru tratarea COVID-19 si dezvoltarea unei aplicatii pentru a urmari persoanele infectate si a le oferi acces la ingrijiri medicale de la distanta.

Citeste si articolul :   Cristian Tudor Popescu, replica acida dupa afirmatia regizorului Cristi Puiu: "Ca sa aplauzi asa ceva, trebuie sa fii cretin, ticalos sau si una, si alta”

Speranza a cerut prudenta, spunand ca nu va fi „nicio zi in care vom putea spune totul s-a terminat”, si ca ar fi „iresponsabil” sa promita o data pentru revenirea la normalitate.

Evocand avertismentele expertilor conform carora situatia de urgenta va fi complet depasita doar atunci cand va fi gasit un vaccin, ministrul a vorbit despre crearea „conditiilor pentru o convietuire cu acest virus”.

Italia este in izolare din 10 martie. Restrictiile expira pe 13 aprilie si, conform mai multor relatari de presa, un numar limitat de industrii poate primi permisiunea sa se redeschida dupa aceasta data.

Ne puteti gasi si pe https://t.me/drlaslau

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.