Vesti bune pentru romani. Germania a facut anuntul, in plina pandemie

Germania a devenit prima tara care a redeschis granitele pentru muncitorii agricoli sezonieri. Concret, nemtii vor permite oamenilor sa intre in tara lor pentru a ajuta la culegerea fructelor si legumelor din ferme.

Germania, prima tara care redeschide granitele pentru muncitorii agricoli sezonieri

Anuntul a fost confirmat chiar de guvernul federal care a precizat ca restrictiile impuse anterior pentru combaterea coronavirusului se relaxeaza in domeniul agricol.

Va reamintim ca mai multe tari din Uniunea Europeana, printre care si Germania, au impus controale la frontiera pentru a opri raspandirea virusului. Au existat domenii care au devenit victime colaterale, printre cele mai afectate fiind agricultura.

Publicitate

Romanii ar putea beneficia

De altfel, fermierii germani si procesatorii de legume au avertizat din timp ca astfel de masuri restrictive ii vor impiedica pe muncitorii sezonieri din estul Europei sa ajunga in ferme.

Drept pentru care recoltarea productiei a fost pusa in pericol. Mai mult, unele masuri vor submina activitatea legumicola din fermele germane, ceea ce ar putea conduce la diminuarea productiei si majorarea preturilor la legume si fructe.

Trebuie specificat ca majoritatea muncitorilor agricoli provin din tari est-europene precum Polonia, Romania si Bulgaria.

Citeste si articolul :   Cei mai notorii ucigasi in serie ai istoriei

Un alt detaliu important este acela ca reprezentantii Comisiei Europene chiar au indemnat statele europene sa permita sutelor de mii de muncitori agricoli sezonieri care lucreaza pamantul sau participa la recoltare sa traverseze frontierele, in pofida masurilor de combatere a coronavirusului aflate in vigoare.

Prima tara care a raspuns pozitiv a fost Germania casre a si anuntat ca a convenit un acord cu Ministerul de Interne pentru a permite accesul in tara pentru aproximativ 40 de mii de muncitori agricoli in luna aprilie.

Alti 40 de mii de muncitori vor urma sa intre in tara in luna mai. Toti acestia trebuie sa ajunga in Germania pe calea aerului si se vor supune unor controale medicale, scrie fanatik.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.