Ministrul Sanatatii a facut anuntul. Cand vor fi relaxate restrictiile de circulatie pentru romani in cazul epidemiei de coronavirus

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, este convins ca in Romania varful epidemiei de coronavirus va fi in a doua jumatate a lunii aprilie.

Demnitarul a declarat joi seara ca se asteapta la circa 15.000 de cazuri de Covid-19 in Romania in a doua jumatate a lunii aprilie. Aceste cifre corespund varfului de epidemie si sunt influentate de deplasarile romanilor in preajma sarbatorilor pascale si de cresterea capacitatii de testare a populatiei din perioada actuala.

„Varful pandemiei il vad in a doua jumatate a lunii aprilie. Dar il vad mai ascutit sau mai domol, in functie de ceea ce vom face noi, atat ca activitate medicala, dar si populatia prin masurile care trebuie intr-adevar respectate. Poate fi in jur de de 10.000, poate fi in jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locala, accelerata sau nu. Poate fi din cazuri usoare si medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesita suport, si atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive si vom avea si decese”, a declarat Nelu Tataru la TVR.

Oficialul a explicat ca o relaxare a restrictiilor de circulatie pentru romani ar putea fi posibila abia la sfarsitul lunii mai, dupa o perioada in care trebuie sa respectama aceleasi conditii de izolare la domiciliu.

„Sa ne gandim cam la doua saptamani dupa ce va trece varful, sa putem relaxa, in conditiile in care vom respecta in continuare niste precautii. Pe final de mai, in masura in care numarul de cazuri noi vor scadea si numarul de decese nu se va mai accentua”, a mai spus ministrul, potrivit protv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.