Pensiile se dau in plic, iar postasii vor fi echipati cu masti de protectie si manusi

Postasii vor fi echipati cu masti de protectie si manusi, iar pensiile vor fi distribuite in plic, a anuntat, miercuri, Posta Romana, care a precizat ca si incearca sa finalizeze actiunea intr-un timp cat mai scurt.

In Suceava, unde mai multe localitati sunt in carantina, postasii se vor deplasa cu masini, vor fi echipati corespunzator, iar pensiile vor fi date in plic.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor intr-un timp cat mai scurt, indiferent de situatia in care ne aflam. Calendarul normal de distribuire a prestatiilor sociale, a pensiilor, este 1–15 aprilie. (…) Facem absolut tot ce ne sta in putere ca banii sa ajunga la toti pensionarii, astfel incat toata lumea sa aiba bani in casa inainte de sarbatorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane.

Potrivit companiei, factorii postali vor avea asupra lor legitimatii si adeverinte de la angajator, completate si semnate.

Publicitate

„Toti factorii postali sunt echipati corespunzator, fiind protejati cu masti, manusi si dezinfectant si au fost reinstruiti sa evite interactiunea in momentul in care ajung la usile oamenilor. Acestia vor respecta distanta de 2 metri fata de beneficiarul drepturilor sociale.

Citeste si articolul :   Delia cere bani de la Guvern: „Nu o sa raman indiferenta doar pentru ca nu sunt la limita de jos a existentei”

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, catre beneficiar, pe cat posibil, in plic pe care vor fi inscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de catre beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. In cazul in care acestia nu detin unul propriu, va fi pus la dispozitie de catre postas. Durata operatiunii nu va fi mai lunga de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arata in comunicat, potrivit antena3.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.