24 de cadre medicale de la Spitalul Militar Bucuresti, infectate cu coronavirus. Medic: Nicio sectie nu va fi inchisa. Contaminarea personalului medical e un risc asumat”

24 de medici si asistente de la Spitalul Militar au fost confirmate cu noul coronavirus. Alte sapte cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Dr. Victor Babes”, din Bucuresti, au fost depistate pozitiv.

La Sfantul Ioan avem alte 72 de cadre medicale in izolare. Sunt 9 spitale doar in Capitala, unde personalul este afectat de noul Coronavirus, si apar tot mai multe focare si in tara.

”Contaminarea personalului medical e un risc asumat. E unanim acceptata si recunoscuta de lumea medicala. Nu se pune problema inchiderii vreunei sectii. Spitalul merge mai departe, nu dramatizam.

Nu stiu cine a reclamat, dar exista echipament de protectie. Noi suntem in cel de-al patrulea scenariu, unde orice pacient venit in spital este considerat potential contaminat. Riscurile sunt foarte mari. Noi beneficiem de echipament care trebuie adaptat oricarui circumstante”, a zis Ioan Stefan, medic infectionist Spitalul Militar Bucuresti, pentru Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.