Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Bals”, a anuntat joi testarea unui esantion de 10.000 de persoane din Bucuresti pentru infectie cu coronavirus, dar cere in continuare mare atentie la preventie.
Greseala majora pe care o facem atunci cand vrem sa ne protejam de coronavirus a fost exemplificata de dr. Adrian Streinu-Cercel in intalnirea cu primarul Gabriela Firea si primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.
Managerul Institutului „Matei Bals” din Capitala, dr. Streinu-Cercel a aratat care e gestul care ne imbolnaveste fara sa ne dam seama. Este vorba de ducerea telefonului mobil la gura, in mod instinctiv, in conditiile in care suntem atenti in rest sa nu ducem mana spre fata.
„Unde e curatenie nu e virus. Virusul sta pe jos, pe clante, pe usi, pe geamuri. Acolo unde punem mana este si virusul. De-acolo il luam si-l ducem cu telefoanele mobile pe fata si apoi il tragem de pe fata si-l ducem in dreptul nasului„, a spus medicul epidemiolog
Primariile trebuie sa spele de dimineata pana seara soselele, clantele si gardurile cu apa hiper-clorizata, a mai spus dr. Streinu-Cercel.
„Clorul este cel care inactiveaza acest virus Avem statii de apa de unde putem sa luam apa si sa spalam tot”, a precizat medicul. Acesta a spus ca peste o saptamana vom vorbi in Romania de transmitere comunitara si „alta va fi situatia”.
Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat joi, intr-o interventie live pe Facebook, ca deocamdata ne aflam in faza de transmitere local- comunitara a coronavirusului.
„Deocamdata vorbim de o transmitere local – comunitara. Peste o saptamana vorbim de transmitere comunitara si lucrurile se vor schimba radical”, a declarat profesorul Streinu Cercel, potrivit romaniatv.net.
Publicitate