Ce se intampla cu slujba de Inviere? Anuntul facut de reprezentantii Patriarhiei Romane

Pe 19 aprilie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Pastele. Insa in acest an, cel mai probabil vor privi slujba de acasa, din fata televizoarelor.

Slujba de Inviere din acest an, ca parte a Sarbatorilor Pascale si unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul ortodox, va fi oficiata cel mai probabil de preoti, in biserici, fara participarea enoriasilor, au precizat reprezentantii Patriarhiei Romane pentru Transilvania Reporter.

Potrivit Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal, in cazul in care autoritatile nu vor veni cu noi ordonante, preotii vor sluji slujba de Inviere in biserici, conform situatiei de acum, mai exact conform Ordonantei militare nr. 1 din 17 martie 2020 si a Ordonantei militare 2 din 21 martie 2020, care au stabilit masuri succesive privind limitarea libertatii de miscare si intrunire a cetatenilor, ceea ce afecteaza si viata religioasa publica a credinciosilor, scrie antena3.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.