Romanii vor putea amana plata ratelor la banci pentru tot restul anului, a anuntat Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a confirmat, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Guvernul va emite o ordonanta de urgenta care le va permite romanilor sa amane plata ratelor la banci, pe o perioada de pana la noua luni.

“Guvernul este pregatit ca maine sa dea ordonanta de urgenta care permite amanarea platii ratelor la banca, pentru persoane fizice dar si pentru firmele din Romania, la cererea celor care au datorii la banci. Plata ratelor se poate amana cu pana la 9 luni, adica pana la sfarsitul acestui an. Suntem convinsi ca pana atunci economia isi va reveni iar lucrurile vor intra in normalitate”, a transmis presedintele.

Publicitate

Tot in cursul acestei zile, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat ca Guvernul va adopta joi o ordonanta de urgenta care va permite amanarea platii ratelor pe o perioada de noua luni, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.

Amanarea se aplica pentru toate tipurile de credite si pentru intreg sistemul bancar. Clientii trebuie sa solicite bancilor amanarea prin telefon si apoi trebuie sa confirme ulterior cererea via e-mail, a mai spus ministrul Citu, scrie observator.tv.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.