OMS avertizeaza: Cel mai mare risc de infectarea cu coronavirus il au cei care fac acest lucru zilnic

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a postat avertizarea OMS pentru populatie.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca atat mainile, cat si tigarile pot fi contaminate, iar prin aducerea lor in mod repetat la nivelul gurii este favorizata infectarea. In plus, fumatul conduce la cresterea numarului receptorilor pe care noul coronavirus ii foloseste pentru a intra in celule si a le infecta, ceea ce creste riscul de infectare la fumatori.

Consumul de alte produse pe baza de tabac (narghilea), favorizeaza transmiterea de la o persoana la alta, mai ales prin folosirea de piese bucale si furtunuri nesterile.

Publicitate

Fumatorii prezinta anumite anomalii la nivelul plamanilor (inflamatie, fibroza), care impiedica buna functionare a acestora in conditii normale. In cazul unei infectii, inclusiv cu noul coronavirus, riscul de a dezvolta o forma severa de boala este crescut in cazul fumatorilor din cauza anomaliilor deja existente la nivelul plamanilor.”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.