Medicul Gabriel Diaconu: ” Aseara tarziu o pacienta care a nascut la spitalul Life Memorial/ Medlife Grivita a fost testata pozitiv pentru Covid-19.”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook despre femeia care a nascut si a fost descoperita cu COVID-19. Iata mesajul integral:

Informare publica:

Aseara tarziu o pacienta care a nascut la spitalul Life Memorial/ Medlife Grivita a fost testata pozitiv pentru Covid-19. Pacienta se afla in stare buna, si simptomele ei sunt in remisie.

Pe de alta parte, din cauza LIPSEI testelor, ea a avut statutul de suspect in ultima saptamana, cat timp a fost internata la Medlife. Asta inseamna ca, pana la proba contrarie, tot personalul medical/ paramedical Medlife Grivita a fost expus raspandirii comunitare a virusului.

Printre care ma numar si eu, ca medic psihiatru al clinicii.

La acest moment asteptam decizia de a fi testati pentru Covid-19. Eu sunt asimptomatic, ca si majoritatea colegilor mei, si sansele sunt foarte mici sa fi venit in contact cu patogenul.

In ultimele saptamani pacientii mei au observat ca am redus drastic fluxul de consultatii, am implementat masuri severe de igiena, nu am strans mana cu nimeni, mi-am spalat/ dezinfectat mainile cu apa, sapun si apoi biocid inainte si dupa fiecare consultatie.

Citeste si articolul :   812 cazuri noi de Covid si 84 de decese, raportate in ultimele 24 de ore

Cu toate acestea, exista o fereastra mica de nebanuinta pe care nu vreau sa o las deschisa, catusi de putin.

Este motivul pentru care, incepand de astazi, 24 martie, 2020, am luat decizia de auto-izolare la domiciliu, atat eu cat si familia mea. Voi continua activitatea in regim remote, online, telefon, dar si messenging. Avem atatea lucruri de facut.

Consider ca aceasta este atitudinea inteleapta, matura dpdv medical. Imi incurajez colegii medici sa urmeze aceeasi cale.

Autor