Ceea nu voiai sa auzi se confirma: si tinerii se sting de Coronavirus

Un adolescent, in varsta de numai 18 ani, din Coventry este cea mai tanara persoana cazuta victima coronavirusului, in Marea Britanie. Ceea nu voiai sa auzi se confirma: si tinerii mor de Coronavirus

Baiatul care si-a pierdut viata este unul dintre cele 47 de decese noi inregistrate aici in ultimele 24 de ore, numarul victimelor ajungand la 281. Intr-o singura zi, in Regatul Unit numarul cazurilor inregistrate pozitiv la testarea pentru coronavirus a fost de 665, ajungand la un total de 5683. Profesorul Kiran Patel, directorul medical la Spitalele Universitare Coventry si Warwickshire Hospitals NHS Trust, a confirmat decesul tanarului:

„Putem confirma ca, din pacate, un pacient care a fost tratat pentru probleme serioase de sanatate a murit la Spitalul Universitar, Coventry. Gandurile si condoleantele noastre se indreapta catre familia pacientului si catre persoanele dragi, in acest moment dificil’. Intr-un mesaj dur adresat englezilor, premierul Boris Jonhnson a avertizat ca Marea Britanie este la doar doua sau trei saptamani in urma Italiei, unde numarul mortilor a crescut deja peste 4.000, devenind cel mai grav focar de boala din intreaga lume si adaugand ca daca Regatul Unit nu va putea controla raspandirea virusului prin pastrarea „distantei sociale’ sistemul sanitar va fi „coplesit’ in acelasi mod in care a fost sistemul italian de asistenta medicala.

„Chiar daca credeti ca sunteti invulnerabili personal, exista o multime de oameni pe care ii puteti infecta. Premierul britanic a precizat in conferinta de presa zilnica din Downning Street ca nu va ezita sa actioneze dur pentru a inchide parcurile si alte spatii comune si pentru a limita toate miscarile in afara caselor, daca oamenii continua sa actioneze prosteste, dar ca nu va actiona imediat.

Cresterea brusca a cazurilor de infectare cu virusul Covid 19 se inregistreaza chiar in ziua in care guvernul a facut un apel serios la populatie sa ramana in case si sa sarbatoreasca Ziua Mamei prin Skype si alte mijloace de comunicare la distanta, in loc sa se imbulzeasca la plimbari prin parcuri si pe plaje.

Citeste si articolul :   Ei sunt scandalagii care i-au facut pe oamenii legii sa deschida focurile, in cartierul Rahova: "Vai de capul meu! Le sparg masinile la gabori!"

„Desi am inteles beneficiile spatiilor deschise pentru sanatatea fizica, nu este nici o indoiala ca voi lua masuri drastice pentru a proteja sanatatea populatiei’, a spus Boris Johnson, adaugand ca Marea Britanie poate adopta si ea unele dintre masurile extreme de limitare a deplasarilor luate in alte tari europene, cum sunt Italia si Franta.

Citeste mai multe pe avantaje.ro

Autor