SIMPTOME CORONAVIRUS. Un medic din Wuhan: “Daca iti curge nasul si ai secretii…”

Un medic din Wuhan, considerat punctul de plecare pentru coronavirus, avertizeaza asupra pericolului virusului.

“Daca iti curge nasul si ai secretii galben verzui nu inseamna ca esti infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoaca un tip de pneumonie cu tuse uscata fara nasul curgator. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica. Va rugam sa spuneti prietenilor dvs ca daca stiti mai multe despre cunostinte medicale, veti avea mai multa constientizare a prevenirii”, a declarat medicul.

Virusul COVID-19 nu este rezistent la caldura si va fi ucis la o temperatura de 26-27 de grade Celsius. In consecinta, trebuie sa bem apa fierbinte.

Virusul poate fi filtrat de o masca normala. Cand apare pe suprafata metalica, acesta rezista undeva la 12 ore. Virusul ramane activ 6-12 ore pe tesatura.

Publicitate

Medicul virusolog Hendrik Streeck a declarat pentru publicatia Frankfurter Allgemeine ca pacientii care tocmai au fost infectati cu noul coronavirus sufera de lipsa de miros in asa masura incat nu mai pot simti nici macar scutecele murdare ale bebelusilor.

Articolul continuă după reclame

”Aproape toate persoanele pe care le-am intervievat, ceea ce inseamna mai mult de doua treimi, au spus ca si-au pierdut mirosul si gustul pentru cateva zile bune. Aceste simptome sunt atat de grave incat o mama nu a putut mirosi scutecul plin al copilului ei. Altii nu mai puteau mirosi samponul, iar in alte cazuri, mancarea nu mai avea niciun gust”.

Citeste si articolul :   Iata ce trebuie sa faci daca esti depistat pozitiv cu Covid-19 sau daca ai primele semne

”Nu putem spune sigur cand apar aceste simptome, dar banuim ca dupa cateva zile de la infectare”.

Omul de stiinta a adaugat ca si diareea poate fi un simptom mult mai intalnit decat s-a crezut initial. ”Diareea apare, la persoanele infectate, la 30% din cazuri”.

COVID este „ucis” de detergent si dezinfectant.

Cum ne putem proteja? Trebuie sa ne spalam frecvent pe maini. Virusul poate trai pe maini 5-10 minute, in care poate fi transmis mai departe, scrie romaniatv.net.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.