ULTIMA ORA: Avertismentul specialistilor din China: Europa face aceeasi greseala fatala pe care am facut-o si noi

Desi a fost prima care a suferit din cauza pandemiei de COVID-19 si este in continuare pe lista celor mai afectate state, China incepe sa vada lumina de la capatul tunelului.

Desi numarul cazurilor continua sa creasca in multe zone ale Europei, devenita centrul pandemiei, numarul persoanelor afectate in China scade, potrivit datelor furnizate de guvernul chinez.

Medicii din Wuhan, orasul in care au aparut primele cazuri, s-au reunit pentru a impartasi cu restul lumii experienta acumulata in lupta impotriva focarului.

Trei specialisti au declarat pentru Bloomberg ca Europa face greseli asemanatoare celor pe care le-au facut cei din Wuhan, si anume ca nu isi protejeaza corespunzator angajatii din domeniul sanatatii, relateaza Business Insider.

“Colegii nostri europeni contracteaza boala in practica lor zilnica, iar proportia este destul de similara cu situatia anterioara din Wuhan”, a declarat Wu Dong, profesor de gastroenterologie la Peking Union Medical College Hospital.

Pana in prezent, focarul de COVID-19 a dus la moartea a peste 3.200 de persoane in China, unde numarul persoanelor infectate a depasit 81.000.

Citeste si articolul :   VIDEO: Moastele Sf. Ioan cel Nou, in cel mai mare focar din Romania. Mii de oameni au iesit in strada, unii fara masti si fara distantare sociala

Dintre acestia, se estimeaza ca peste 3.400 sunt profesionisti din domeniul sanatatii.

“Trebuie sa ne protejam personalul medical”, a spus Wu, subliniind ca lipsa resurselor si protectia inadecvata in Wuhan este ceea ce a dus la rate mari de infectie in randul profesionistilor din centrele medicale, care sunt expusi permanent la virus.

Roberto Stella, liderul unei asociatii medicale din Lombardia, din nordul Italiei, a murit saptamana trecuta. A fost unul dintre primii medici italieni care a fost infectat, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor