ULTIMA ORA: Medic din Iasi infectat cu coronavirus. Declaratia reprezentantului Institutul Oncologic Iasi.

Sectia de la Spitalul de Pediatrie „Sfanta Maria”din Iasi a fost inchisa si se asteapta rezultatul testului pentru COVID-19 in cazul unui medic. Este vorba de pediatrul Ingrith Miron, sotia doctorului Lucian Miron, de la Institutul Oncologic, diagnosticat deja. Cei doi au fost in Franta.

Medicul pediatru Ingrith Miron s-a intors recent din Franta, dar a mers la spital unde a intrat in contact cu 27 de copii si 10 cadre medicale, fara sa stie ca are vreo problema.

Potrivit autoritatilor din Iasi, medicul confirmat cu infectie cu coronavirus, Lucian Miron, angajat al Institutului de Oncolologie Iasi, nu a mers la serviciu dupa ce s-a intors din Franta. Acesta a fost obligat de conducerea spitalului sa aduca dovada ca nu are infectie cu coronavirus. Rezultatul testului a aratat, insa, ca acesta era pozitiv la COVD-19.

„Marti dimineata la ora 7, domnul profesor Miron a venit si mi-a spus ca vrea sa plece din tara pentru doua zile. Mai in gluma, mai in serios i-am spus ca e posibil sa stea doua saptamani acasa. Miercuri dupa amiaza cand s-a intors i-am comunicat printr-un mesaj telefonic ca trebuie sa stea acasa 12 zile. A stat joi si vineri si sambata si duminica, a insistat sa se intoarca al servciu. I-am spus ca o poate face daca se testeaza. S-a testat si a aflat ca testul a fost pozitiv.

Incercam sa facem la nivelul institutului o ancheta interna sa vedem daca de miercuri seara de cand s-a intors din Franta si pana ieri (luni – n.r.) cand s-a internat in spital a fost sau nu in institut. Nu pot sa va spun acum. Analizam camerele, vorbim cu colegii nostri. A fost o masura pe care noi am luat-o chiar daca nu ar fi trebuit. Franta nu era joia trecuta si nici miercuri pe lista cu tarile si zonele tetrictionate”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mirela Grosu, reprezentant Institutul Oncologic Iasi.

In schimb, sotia doctorului, si ea medic la Spitalul de Pediatrie „Sfanta Maria” din Iasi, a mers la spital si a intrat in contact cu 27 de copii internati si 10 cadre medicale, potrivit autoritatilor care au decis sa inchida sectia unde aceasta lucra.

„In momentul in care s-a primit informatia ca sotul doamnei este confirmat s-au luat masuri suplimentare. Este clar. Inchiderea sectiilor unde domnia sa si-a desfasurat activitatea si vizavi de intrari-iesiri, pacienti si angajati. Asteptam rezultatul ca sa trecem la alta etapa daca va fi necesar. Se pare ca da, in ziua de luni a fost la munca. Insa, din informatiile colegilor, domnia sa avea o stare generala buna, fara acuze care sa defineasca o situatie la risc si, in plus, ca noi toti, cu echipament de protectie adecvat, chiar mai multe decat cel pe care il port eu acum, cu masca speciala… Azi nu a fost la serviciu, nu vine. Vom astepta rezultatul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tamara Rosu, reprezentant al Spitalului de Pediatrie „Sf Maria” Iasi.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 26 de noi cazuri si un singur deces in ultimele 24 de ore

In ambele cazuri, medicii Directiei de Sanatate Publica Iasi fac anchete epidemiologice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.